Declaratia de avere a lui Popa

vineri, 07 decembrie 2007, 00:12
4 MIN
 Declaratia de avere a lui Popa

Atmosfera in jurul Politehnicii Iasi continua sa fie insuportabila. Daca primarul  Gheorghe Nichita a incercat sa linisteasca apele dupa iesirea pe care a avut-o la finele meciului cu Otelul, unul dintre actionari, Ioan Zapodeanu, a ramas la rampa, atacindu-l in permanenta pe antrenorul Ionut Popa.

"A cistigat o caruta de bani la Iasi. Si-a facut «viloi» in Arad si si-a luat trei masini de cind a venit la Poli!" sint ultimele spuse ale actionarului care a anuntat public ca il doreste antrenor pe Viorel Moldovan.

Ieri, a fost rindul antrenorului sa contraatace.

– Domnule Popa, cum comentati afirmatiile lui Zapodeanu?

– Nu stiam ca trebuia sa-mi fac si declaratia de avere daca antrenez la Poli, insa fac si acest lucru de dragul echipei! Cu masinile patim ca si «cei patru apostoli, care erau trei, Luca si Matei». Cele trei masini sint, de fapt, doua. Chiar una, daca privim in acte! Domnul Zapodeanu are dreptate cind spune de trei masini, insa trebuia sa se refere la momentul in care am venit la Iasi, cind aveam trei automobile, pe care le-am vindut apoi. In ceea ce priveste "viloiul", acesta are 200 de metri patrati, cum sint cu sutele in orice oras mare al tarii si inca nu e terminat. Este, de fapt, o casa pe care o aveam mai de mult, pe care am reconstruit-o, pentru terminarea ei trebuind sa-mi vind apartamentul. Tinind cont si de cit cistiga un antrenor in Romania si de faptul ca sint un tehnician care are trei promovari in A, peste 150 de meciuri la A si cam tot atitea la B, cred ca pot spune ca inca am o situatie materiala modesta.

– S-a lasat sa se inteleaga si ca aveti un contract de 120 000 de euro intr-un an.

– M-am minunat si eu de acest lucru. Sper sa nu fi citit si nevasta-mea ziarul, sa ma acuze ca am adus doar jumatate din bani acasa, pentru ca atit a fost contractul meu anul trecut! S-a afirmat chiar ca am contract mai mare decit Razvan Lucescu. Nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu Razvan, mi-e foarte simpatic chiar, insa tot in ziare am citit ca are la Brasov, in B, un contract de trei-patru ori mai mare decit cel pe care il am eu la Iasi! Bravo lui!

– De ce credeti ca au aparut aceste declaratii?

– Nu am habar. Nu inteleg, in primul rind, de ce domnul Zapodeanu dezinformeaza si incearca sa-mi distruga o imagine pe care am construit-o cu multa munca si sacrificii. El a venit de o luna la club, eu am muncit aproape patru ani aici. Apoi, nu inteleg de ce domnul Zapodeanu nu discuta
nemultumirile fata de mine fata in fata, si le spune doar prin ziare. De ce nu e barbat sa-mi spuna in fata ce-l supara? Nu-si da seama ca aceste declaratii, precum si cele legate de antrenorul care vine in locul meu, destabilizeaza echipa, nu pe mine?

– Va ginditi sa renuntati dupa aceste noi atacuri?

– Eu ramin sa tin steagul sus, mai ales ca am primit citeva mesaje de sustinere de la suporteri care efectiv m-au impresionat. Si chiar daca le voi pune sare pe rana «prietenilor» mei, afirm inca o data ca eu sint mult mai iesean decit multi dintre cei care se lauda cu acest lucru.

– Cum veti colabora cu domnul Zapodeanu de acum inainte?

– Ii voi raspunde tot prin ziare, asa cum discuta si dumnealui cu mine. Oricum, in loc sa dea acele declaratii, mai bine ar fi achitat cei 45 000 de euro pe care trebuie sa-i primeasca echipa la finele turului si sa asigure linistea financiara, pentru ca, teoretic, acesta este rolul investitorilor.

Contracte anuale ale unor antrenori din fotbalul romanesc

Antrenor        Club        Suma (euro)

Ioan Andone        CFR Cluj    250 000

Dorinel Munteanu     FC Vaslui    250 000

Razvan Lucescu     FC Brasov    250 000

Mircea Rednic    Rapid        250 000

Dusan Uhrin         Poli Tim.    150 000

Dan Petrescu     Urziceni    120 000

Nicolo Napoli     Craiova    120 000

Ovidiu Sabau        Bistrita    100 000

Gheorghe Multescu "U" Cluj    70 000

Ionut Popa         Poli Iasi    70 000

Marin Barbu         UTA        70 000

Secretul intrarii lui Manga

La pauza meciului de Cupa cu Rapidul, Ioan Zapodeanu i-a cerut primarului Gheorghe Nichita sa-l sune pe presedintele Sorin Boca si sa-i spuna sa fie introdus senegalezul Manga.

Dupa ce presedintele de onoare al clubului nu s-a conformat, Zapodeanu s-a retras, scotindu-si telefonul mobil. Ieri, Boca a anuntat ca introducerea fotbalistului adus de Zapodeanu nu a avut loc din cauza vreunui ordin de la oficiala.

"Antrenorul discutase cu Manga inainte de meci si-i spusese ca va intra pe final. Eu nu am primit nici un telefon, pentru simplul fapt ca am tinut telefonul inchis. Cred ca e si mai bine asa, pentru ca nu stiu cum reactiona domnul Popa daca primea vreun astfel de mesaj" a spus Boca.  

Comentarii