Degeaba s-a plecat cu doua zile inainte de meci

marți, 23 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Degeaba s-a plecat cu doua zile inainte de meci

Simbata, la Poiana Cimpina, FCM Poli Iasi a ratat, dupa episoadele Focsani si Buzau, un nou prilej de a puncta in duelul direct cu potentiale formatii care ar putea intra in hora retrogradarii. Orice victorie pe unul din aceste terenuri ar fi adus practic 6 puncte in duelul direct la adevar, chiar si o remiza insemnind practic cit o victorie tot intr-un astfel de duel unu la unu. Din pacate, iesenii au aratat inca o data ca inca nu a ajuns formatia care sa stie sa joace meciurile importante.
Asemanarile dintre partida cu Poiana si cea disputata nu demult cu Gloria Buzau sint destul de mari. In ambele, deloc de neglijat era faptul ca actualul antrenor principal al iesenilor, Leonida Nedelcu, trebuia, cel putin teoretic, sa cunoasca adversarii ca pe propriile buzunare de vreme ce antrenase atit pe Gloria cit si pe Poiana chiar in acest sezon. Din nefericire, "secretele" adversarilor iesenilor nu au fost insa cunoscute, ambele echipe din subsolul clasamentului cistigind meciurile cu Poli surprinzator de usor, chiar si scorul de 2-0 coincizind in aceste dueluri aproape identice.
Referitor la meciul contra Poianei, gazdele au cistigat datorita in primul rind lipsei unei atentii speciale date vedetei actuale a cimpinenilor, Alexandru Gheorghe fiind cel care a legat jocul gazdelor. Un alt element cu care antrenorul Nicolae Babeti i-a surprins pe oaspeti a fost jocul deosebit de ofensiv a jucatorilor de banda, chiar si fundasii laterali ai gazdelor devenind virfuri autentice. In ceea ce priveste problemele iesenilor, principala a fost lipsa liantului – care ar fi trebuit sa fie linia mediana – dintre compartimentele defensiv si ofensiv.
Asadar, pregatirea cu minutiozitate a acestei deplasari (care a inclus, in premiera duelurilor Poiana – Poli, si plecarea cu doua zile mai devreme spre locul disputarii partidei) nu a adus nimic in clasament, Poli revenind pe locul 16. Simbata, iesenii au un meci deosebit de dificil acasa, liderul, Foresta Suceava venind, cu siguranta, cu gindul la victorie in Copou. Numai ca, la -8 la adevar, tinind cont si de perspectiva vacantei de iarna, fie si un rezultat de egalitate ar complica serios situatia iesenilor. Totusi, nu trebuie uitat faptul ca in deplasare sucevenii nu sint chiar asa de speriat (la precedentul meci "afara", Foresta a remizat cu modesta Dunarea Galati) si ca in tur cei din nordul Moldovei au cistigat greu in fata iesenilor… (Ovidiu MINEA, I.P.)

Comentarii