Derby doar pe hirtie

sâmbătă, 07 noiembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Derby doar pe hirtie

Inaintea inceperii campionatului, partida de astazi era considerata ca unul din marile derbiuri ale seriei. Cum Chindia a iesit practic din calculele promovarii, tirgovistenii fiind chiar la un pas de dezintegrare, teoretic, meciul de azi a devenit unul de "1" solist. Aceasta deoarece Poli mai are inca ginduri dar si posibilitatea de a promova sau de a prinde barajul.
Dupa remiza de la Brasov contra Metromului, linistea nu a fost la ea acasa in Copou, aparind diverse frictiuni la diferite niveluri. Totusi, optimismul, impartasit si de antrenorul Ion Moldovan, domneste in privinta partidei de astazi in ciuda multiplelor problemelor de lot aparute in primul rind la nivelul atacantilor. Astfel pentru Serban turul pare sa se fi incheiat datorita unei rupturi musculare iar Stancu a primit ca "suvenir" de la metromisti citeva copci in zona ochiului, fiind incert, la fel ca si Gavrilescu, care a venit de la Botosani cu o tendinita. Aceste probleme se adauga celei mai vechi a lui Paraschiv care nu va intra in calcule decit pentru retur. In schimb, o veste buna este posibilitatea reaparitiei pe gazon a lui Matinca, mijlocasul iesean intrind in aceasta saptamina in programul obisnuit al echipei.
De partea cealalta Chindia a trecut prin clipe de cosmar de la retrogradarea de anul trecut. Priviti ca unii din favoritii luptei pentru promovare, tirgovistenii au avut parte de profunde convulsii datorate in primul rind problemelor financiare care au dus si la pierderea multor jucatori valorosi si la plecarea lui Telu Stancu de la cirma echipei. Cel care a ramas sa scoata castanele din foc este fosta vedeta giulesteana si apoi dinamovista, Iulian Chirita, care este un fel de fac-totum in Tirgovistea fotbalistica, acolo unde se da credit total tineretii.
Mai merita amintit ca arbitrul de astazi este una si aceeasi persoana cu "cavalerul negru" care a defavorizat-o flagrant pe Poli in meciul din sezonul trecut de la Cimpina atunci cind Poiana a invins echipa din Copou in maxi-prelungirile dictate de M. Andrei, antrenorul de atunci al iesenilor, venerabilul profesor I. Marica, fiind adus la un pas de infarct datorita manierei de arbitraj.
Inaintea partidei de astazi Poli ocupa locul 5 (24 puncte, +3 la adevar) iar Chindia locul 10 (20 puncte, -1 la adevar).
Formatiile probabile:
Poli – Cimpeanu – Gavrilescu (Abalasei), Popescu, Petrache, Bordeanu – Stoica, Cotan, Botan, Tiron (Ionescu) – Stancu (Dobrea), Puscas.
Chindia – Diac – Patru, Ciolca, Becheanu, Calota – Zamfir, Caibar, Modoran, Constantin – Chirita, Tobosaru.
Arbitrii partidei sint: M. Andrei (Slobozia); A. Kosztelnic (Calrasi), Z. Szekely (Baia Mare). Observator FRF: F. Kollosi
(Bucuresti).
Celelalte meciuri ale etapei: Cimentul Fieni – Dacia Unirea Braila; Laminorul Roman – Rulmentul Alexandria; Precizia Sacele – Nitramonia Fagaras; Rocar – Tractorul Brasov; Petrolul Moinesti – Poiana Cimpina; Dunarea Galati – Gloria Buzau; FC Brasov – Sportul Studentesc; Midia Navodari Metrom Brasov. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii