Despartire lacrimogena

marți, 28 august 2012, 22:32
3 MIN
 Despartire lacrimogena

Ieri, CSMS Iasi si antrenorul Ionut Popa au ajuns la un acord privind rezilierea contractului incheiat in aceasta vara, intelegere despre care primarul Iasului, Gheorghe Nichita, anuntase cu putin timp in urma ca se va intinde pe o perioada de doi ani, indiferent de rezultatele echipei. Pentru a accepta ca acordul sa fie rupt, tehnicianul va incasa, in afara salariului pe luna in curs, 15 000 de euro din cei 21 000 de euro la care mai avea dreptul. In plus, compensatia va fi achitata in trei transe si nu intr-una, asa cum ar fi trebuit. Pentru a ascunde adevaratele motive ale ruperii contractului precum si alte amanunte din cadrul clubului, sefii CSMS au introdus in contractul de reziliere o clauza prin care Popa nu va mai incasa niciun ban daca va da vreo declaratie incomoda la adresa oficialilor gruparii din Copou.

Imediat dupa ce a semnat rezilierea, antrenorul a plecat spre casa, la Arad. "Plec cu mare durere in suflet din Iasi, un oras in care mai aveam putin si ma mutam. Nu vreau sa reprosez nimic nimanui. Singurul vinovat de situatie sunt eu, pentru ca am semnat prelungirea contractului, in vara. M-au miscat mult dovezile de atasament pe care le-am primit de la jucatori, de la oamenii cu care am lucrat, de la angajati sau fani ai echipei. Stiam ca sunt apreciat, dar nu ma asteptam ca atatia oameni sa planga dupa mine. Nici eu nu am fost mai barbat! Luni, dupa emisiunea de la Digi 24 Iasi in care am anuntat ca voi pleca, am fost asaltat de telefoane. Pana la doua noaptea am vorbit, am fost rugat sa raman. Lucrurile nu au depins insa de mine. Le multumesc jucatorilor, colegilor si spectatorilor pentru tot ce au facut in perioada in care am colaborat. Ii asigur ca vor ramane mereu in sufletul meu. Plec satisfacut ca am lasat o echipa care joaca fotbal adevarat si care, cu putin ajutor, poate face o figura frumoasa in continuare. Chiar daca, glumind, cred ca voi fi greu de inlocuit, doresc antrenorului care va urma sa scape echipa de ghinioane, sa fie sprijinit si sa mentina Iasul in prima liga. Si asa e putin, pentru ca un astfel de oras trebuie sa fie in cupele europene!"

Jucatorii contactati de "Ziarul de Iasi" au avut, in marea lor majoritate, cuvinte de apreciere la adresa lui Ionut Popa, chiar daca unii s-au ferit sa comenteze public, fiindu-le frica sa nu fie perceputi drept sustinatori ai tehnicianului. Capitanul echipei, Marius Onofras, nu s-a ascuns insa: "Imi pare rau ca «Profesorul» a plecat, multi jucatori l-au rugat sa ramana. A pus mult suflet, a facut echipa sa joace bine si foarte bine. Am fost peste CFR, peste Pandurii, peste Otelul, pe acelasi picior cu Rapidul si Petrolul, doar cu Dinamo am avut zece minute extrem de slabe. Din pacate, antrenorul a platit, nu jucatorii. Daca vom scapa de ghinioane, nu vom avea probleme in continuare". Si unul dintre ultimii jucatori veniti la echipa, Adrian Patulea, regreta plecarea lui Popa: "Sunt dezamagit ca domnul Popa a plecat! In perioada foarte scurta in care am lucrat, am simtit ca e un antrenor cu caracter, extrem de pasionat, care lucra enorm de mult cu echipa. De aceea, nu e intamplator ca, bazandu-ne pe jucatori de Divizia B, am jucat de la egal la egal cu echipe care au investit sume enorme, ca Petrolul, CFR ori Pandurii".

Conducerea clubului nu a intrat in amanunte, presedintele Florin Prunea confirmand doar oficializarea rezilierii intelegerii cu Popa. Despre numele viitorului antrenor, seful executivului iesean a refuzat sa dea prea multe amanunte. "Nu cred ca astazi (n.r. – ieri) mai poate sa apara ceva. Am discutat mai multe variante, nu ne grabim. Daca nu gasim antrenor pana la ora jocului cu Gloria Bistrita, echipa va fi condusa vineri de Gica Mihali si Narcis Ciocirlan" a spus aseara Prunea.

Ultima ora: Vine Ciobi!

Aseara, conducerea CSMS Iasi a reusit sa-l convinga pe fostul tehnician dinamovist Liviu Ciobotariu sa renunte la semnarea contractului cu CS Severin, cu care se intelesese in ultimele ore si sa preia gruparea ieseana. Liviu Ciobotariu se afla acum in drum spre Iasi si sunt sanse foarte mari ca acesta sa conduca primul antrenament al formatiei CSMS. Anterior, o serie de tehnicieni contactati  au refuzat gruparea ieseana, printre acestia numarandu-se si antrenorul Dorinel Munteanu de la Otelul Galati.

Comentarii