Diana a incheiat cu argint

duminică, 29 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Diana a incheiat cu argint

Dupa cele doua titluri olimpice cucerite toamna trecuta la Sydney, Diana Mocanu a reusit sa-si adauge in palmares o medalie de aur si una de argint, la cea de a IX-a editie a Campionatelor Mondiale de Natatie, desfasurate, in aceasta perioada, la Fukuoka.Cucerind titlul mondial in proba de 200 m spate in Japonia, dubla campioana olimpica si-a asigurat accesul si in finala probei de 100 m spate. In acest ultim act, Diana Mocanu a intors a cincea, dupa prima lungime de bazin si a declansat sprintul sau caracteristic reusind sa incheie proba pe pozitia a doua, dupa Natalie Coughlin. Dupa aceste doua rezultate de exceptie la mondiale, Diana Mocanu a demonstrat lumii intregi ca rezultatele de anul trecut nu au fost intimplatoare. Ea a fost cronometrata cu timpul de 1:00, 68, in timp ce invingatoarea din SUA a parcurs distanta in 1:00,37. Medalia de bronz a revenit inotatoarei germane Antje Buschschulte
"Rezultatul Dianei, pe care, de altfel, il anticipam, este fenomenal. La fel ca si la Sydney, la mondialele din aceasta luna, ea a fost vedeta delegatiei de natatie a Romaniei. Nu pot vorbi in acest moment despre ce surprize ii vom oferi, dar, cu siguranta, acestea vor fi la reintoarcerea ei in Braila ", ne-a declarat, ieri, presedinta Clubului Sportiv Municipal, Tinca Amza. Tot in cadrul CM de la Fukuoka, Beatrice Cislaru a cucerit medalia de bronz in proba de 400 m mixt, iar Camelia Potec a ocupat a treia pozitie in finala probei de 200 metri liber. Duminica, in ultima zi, Camelia Potec s-a clasat a sasea in finala probei de 400 m mixt.
Eroul acestei editii a fost australianul Ian Thorpe, care a realizat un nou record de medalii, cistigind la Fukuoka, sase titluri mondiale. Aceasta reprezinta o depasire a recordului precedent, detinut de americanii Jim Montgomery si Tracy Caulkins, care au cistigat cite cinci probe din cadrul editiilor din anii 1973, respectiv 1978 ale Campionatelor Mondiale de natatie. Sportivul australian, supranumit "Torpila", a beneficiat de o prevedere nou introdusa in regulamentul Federatiei Internationale de Natatie (FINA), care stipuleaza ca un inotator are voie sa participe la un numar mai mare de probe in cadrul unei competitii internationale. Thorpe a cistigat medalia de aur in probele de 200 metri, 400 metri si 800 metri liber si stafeta 4X100 metri liber, 4X200 metri liber si 4X200 metri mixt. Inotatorul australian a reusit sa stabilieasca, in cadrul celei de-a doua saptamini a competitiei de la Fukuoka, patru recorduri mondiale, in probele de 200 metri, 400 metri si 800 metri liber si in proba de stafeta 4X200 metri liber. (Costel FILIP)

Comentarii