Directorul tehnic al nationalei,John Phillips, vine la Iasi

vineri, 06 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Directorul tehnic al nationalei,John Phillips, vine la Iasi

Tragedia fotbalistului dinamovist Catalin Hildan a produs ingrijorare si durere in mediile sportive romanesti. Pentru ca acest lucru sa nu se mai repete, federatiile impun masuri din ce in ce mai draconice, insa pe deplin justificate. Prima initiativa a constat in intensificarea controalelor medicale, perioadele dintre acestea scurtindu-se uneori chiar pina la o saptamina, ca sa nu mai mentionam ca in jurul sportivilor se invirt din ce in ce mai multi medici, plus maseuri si kinetoterapisti.
Apoi s-a luat decizia ca doua salvari utilate corespunzator sa fie prezente la stadion, la meciuri oficiale, dar si amicale. Pentru ca in fotbal este deja instituita, legea asigurarii sportivilor pentru accidente si chiar pentru deces – care, din pacate, nu are darul de a elimina astfel de tragedii – s-a extins si in celelalte medii sportive. Luind exemplul fotbalului, Federatia Romana de Rugby a decis ca toate cluburile din prima liga sa incheie contracte de asigurare completa cu jucatorii. Mai exista insa unele grupari sportive care, fie din neglijenta, fie din lipsa de fonduri, "uita" sa se conformeze. Cu toate ca Poli-Agro Romtelecom este in ordine din acest punct de vedere, ieri, FRR a trimis clubului iesean un fax prin care i se cerea sa dovedeasca negru pe alb ca rugbistii sint asigurati. "Jucatorii nostri au incheiat contracte de acest gen, insa nu au fost inca trimise copii la FRR. Le vom inmina celor in drept chiar duminica, pentru ca Jean Garabet, secretarul Federatiei de specialitate, vine la Iasi", a spus Victor Codreanu, presedinte executiv al clubului Poli-Agro Romtelecom. Constanteanul Jean Garabet, alaturi de staff-ul tehnic al nationalei, format din neo-zeelandezul John Phillips (director tehnic) si Teodor Radulescu (antrenor secund), vor participa la un trial efectuat duminica la Iasi, de la orele 11.00, pe stadionul Agronomie. Vor veni cei susceptibili de a fi selectionati, in speta rugbisti de la toate echipele din Moldova, printre care si citiva ieseni. Antrenorul acestui lot va fi Constantin Verives, iar printre cei ce vor lupta pentru un tricou cu frunza de stejar urmeaza sa se numere si iesenii Chiriac, Negoita ori Matievschi.
Cei aflati in vederile selectionierilor nu au fost insa menajati, fiind inclusi in lotul echipei Poli-Agro Romtelecom ce a plecat inca de vineri dimineata spre Timisoara, unde elevii lui Verives vor oferi replica universitarilor de pe Bega. Deplasarea s-a efectuat cu autocarul, prevazut cu aer conditionat, televizor si video, iar cartierul general a fost stabilit la Hotel Banatul, din Timisoara. Rugbistii banateni se afla pe ultimul loc in grupa, fara nici un meci cistigat, iar golaverajul lor este mai mult decit dezastuos. In confruntarea de la Iasi, Poli-Agro Romtelecom a facut scor, timisorenii fiind obligati sa suporte rusinea primirii a 76 de puncte fara a inscrie vreo unul. Asa ca problema invingatorului in acest meci nu se pune, orice accident fiind exclus din start. Urmeaza ca abia simbata viitoare, pe stadionul Nena, sa se stabileasca echipa ce va intra de pe primul loc in play-off. Ar fi de ajuns o victorie la cel putin trei puncte diferenta pentru ieseni, caz in care elevii lui Verives ar devansa in clasament echipa U. Cluj. In acest caz, Poli-Agro Romtelecom s-ar clasa pe primul loc in grupa si ar patrunde in play-off alaturi de rugbistii din orasul gospodarit de Funar, ce nu mai au cum sa piarda locul secund. Pentru evitarea retrogradarii vor lupta, in play-out, CFR Constanta si U. Timisoara. Totusi, iubitorii sportului cu balonul oval din Iasi vor avea parte de rugby si simbata, pe stadionul Nena urmind sa se desfasoare partida juniorilor, din cadrul Campionatului Republican. (Leonard CANANAU)

Comentarii