Doua sanse mari la medalii

vineri, 11 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Doua sanse mari la medalii

Campionatele Mondiale de tineret (editia a III-a) au luat startul, in localitatea canadiana Sherbrooke, cu proba feminina de 3000 m. A cistigat sportiva marocana Siham Hilali, cu rezultatul de 9:12,70, urmata de kenyanca Pasalia Chepkorir Kipkoech si japoneza Yuko Nohara. Reprezentanta Romaniei, Mariana Szabo, s-a clasat a noua, din 14 concurente care au terminat cursa, cu timpul de 9:43,13, ea fiind, totusi, a doua intre concurentele din Europa, prima fiind sirboaica Azra Eminovic, clasata pe pozitia a saptea! In ziua a doua, Cristina Spataru (principala favorita a probei de triplusalt) a obtinut cel mai bun rezultat al calificarilor (12,89 m) si are mari sanse la cucerirea medaliei de aur. Cistigind seria a V-a la 800 m, Florin Gania s-a calificat si el in finala, dar nu acelasi lucru putem spune despre Cristina Banyai, in proba de 400 m. O prestatie modesta a avut octotlonistul Alin Ionac, care ocupa locul 21 dupa primele patru probe.
Un rezultat cu adevarat exceptional s-a inregistrat in finala probei masculine de aruncare a greutatii, cistigata de chinezul Liu Feng, care, cu 21,45 m a stabilit a patra performanta mondiala a sezonului. In aceeasi reuniune, rusoaica Vera Sokolova a cistigat proba de 3 km mars.
In cursul noptii (noaptea Romaniei!) au concurat alti sportivi romani, dintre care evidentiem prezenta iesencei Angela Morosanu, in preliminariile probei de 200 m (alaturi de Alina Duman) si a vasluiencei Larisa Arcip, cea mai bine cotata atleta in proba de 800 m. Aruncatoarea de ciocan Georgiana Artenie si Stefan Patru (2000 m obstacole) sint ceilalti sportivi romani care au trecut prin emotiile startului. (Nic. G)

Comentarii