Echipa de argint

luni, 12 octombrie 2009, 21:45
2 MIN
 Echipa de argint

Etapa finala a Diviziei A pe echipe la judo care s-a desfasurat in weekend la Oradea a adus o medalie de argint pentru seniorii de la Politehnica Iasi pregatiti de Petru Anitoaie, cea mai valoroasa performanta obtinuta in istoria judo-ului iesean la nivel de seniori. Dupa ce in semifinala studentii au cistigat cu 5-2 intilnirea cu CSS Steaua-Petrom Bucuresti, finala a fost una extrem de echilibrata in compania gazdelor de la CSM Liberty. "A fost o finala foarte tare. Noi am avut trei jucatori de peste Prut insa si oradenii au plusat cu un tiplu campion european la categoria ^100 kg si cu un dublu campion, mondial si european, la 60 kg.", a spus Anitoaie dupa meciul pierdut la limita de echipa sa, scor 3-4, care i-a adus Politehnicii un loc la Cupa Campionilor Europeni ce se va desfasura in primavara anului viitor. Daca la categoria 60 kg Remus Hilitanu a reprezentat Politehnica doar pe hirtie in conditiile in care n-a luptat din cauza unei accidentari, iesenii s-au bazat pe Sebastian Luca (66 kg), Georgica Stanciu (90 kg), Vladut Simionescu (^100 kg) si pe sportivii din Republica Moldova Marcel Trudov (73 kg, medaliat cu bronz la CE), Alexandru Gaina (81 kg) si Ivan Remarenko (100 kg).

Tot la Oradea s-a desfasurat la sfirsitul saptaminii si Campionatul National pe echipe la Ne Waza, competitie cu zece echipe la start si unde Politehnica a luat o medalie de bronz. Dupa 3-0 cu Liberty Oradea si 1-2 cu M. Ciuc, iesenii au intrat in recalificari si au mai cistigat doua partide (3-0 cu Steaua-Petrom si 2-1 cu Liberty II) si au obtinut medaliile de argint.

Daca majoritatea iesenilor au revenit acasa, la Oradea au ramas in pregatiri antrenorul Anitoaie cu sportivii Vladut Simionescu si Cosmin Lazareanu, care vor participa in perioada 22-25 octombrie la Campionatul Mondial de juniori U 20.

Comentarii