Egal obtinut cu suflet

vineri, 10 august 2012, 23:50
3 MIN
 Egal obtinut cu suflet

CSMS: Irimia – Jovanovic, Cretu, Tincu, Vladu – Straton – Keita (’58 – Ciucur), Milea (’77 – Mitrea), Tudor, Herghelegiu (’46 – Patulea) – Cl. Ionescu. Antrenor: Ionut Popa.

Petrolul: Hamutovski – Alcenat, Galamaz, Yamissi, Guilherme – Cojocnean (’46 Tony), Mustivar, M. Cristescu (’77 –  L. Marinescu), Boudjemaa – Hamza, Grozav (’69 – Bokila). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Straton (’31), Milea (’49), Tincu (’61, ’87), Jovanovic (’70), Ionescu (’90) – Alcenat (’37), Boudjemaa (’59).

Eliminat: Tincu (’87).

Arbitri: Iulian Dima (Bucuresti); Sebastian Constantin (Suceava), Mihai Artene (Vaslui).

0-1, min. 41: Hamza, complet liber, inscrie cu capul dupa centrarea lui Guilherme, de pe stanga, Cretu nereusind sa respinga din apropierea liniei portii;

1-1, min. 53: Straton, cu un sut de la 22 metri, usor deviat de Patulea;

1-2, min. 87: Bokila cade in careu in urma unui duel cu Tincu, arbitrul acorda extrem de usor un penalty, transformat de Marinescu;

2-2, min. 90^2: Patulea, cu o lovitura de cap, dupa o centrare de pe stanga a lui Ionescu.

In fata unui adversar care a avut pe banca jucatori ca Bornescu, Hoban, Achim ori Marinescu, ce ar fi "senatori" fara probleme la CSMS, Iasul a obtinut primul punct stagional. Cheia anihilarii decalajului extrem de mare dintre cele doua echipe a fost determinarea deosebita etalata de elevii lui Ionut Popa.

Echilibrul a fost prezent inca din start, Petrolul avand serioase dificultati in a-si impune jocul. Hamza a fost singurul care a profitat de naivitatile defensivei iesene, tunisianul semnand o ocazie (min. 7) si un gol pana la pauza. La odihna s-a intrat insa cu un rezultat injust daca luam in calcul si sutul periculos a lui Tudor (‘7) si ocazia uriasa a lui Milea (’39 – sut peste poarta, de la 13 metri, din pozitie centrala). Egalitatea, readusa repede dupa pauza, de Straton, a facut ca jocul sa se ascuta apoi, in ciuda absentelor ocaziilor clare. Dramatismul a atins cote incredibile pe final, cand Iulian Dima a jonglat cu nervii iesenilor, care au trecut de la agonie (1-2 in minutul 87) la extaz (in prelungiri), CSMS avand taria de a egala a doua oara, desi se afla in inferioritate numerica.

Finul era sa-si bata nasul!

^ Oprita si Szukala nu au prins lotul de 18 la oaspeti. ^ Popa a mizat pe doi jucatori extrem de tineri inca din start, Cretu si Herghelegiu. "Pe Cretu l-am pupat pentru debut. Nu mai stiu de cand nu am pupat un fotbalist" a spus dupa joc Ionut Popa. ^ Petrolistii au intrat pe teren cu un banner dedicat memoriei jucatorului tulcean Henry, decedat recent in timpul unui joc amical. ^ Spectatorii l-au aclamat in repetate randuri pe Ionut Popa, care s-a agitat in permanenta, tehnicianul stand pe gazon si cu cateva minute inainte de reluarea reprizei secunde, cand si-a impulsionat elevii. Apoi, reactia tribunei B a fost fantastica, aproape toata lumea incurajand echipa ieseana. ^ Autorul golului doi al oaspetilor, Marinescu, este finul lui Claudiu Tudor. ^ Milea a fost inlocuit din cauza unei accidentari. ^ Keita a bifat primul joc ca titular la CSMS. ^ Dupa joc, Prunea a spus ca va cere retrogradarea lui Iulian Dima, daca se va dovedi ca penaltiul Petrolului a fost acordat eronat.

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "Cred ca puteam transa jocul in prima repriza, cand am avut trei ocazii, una uriasa a lui Milea, iar oaspetii au marcat la singura lor faza de poarta. Dupa pauza s-a jucat pe contre. Despre final, ce pot sa zic? Si Lobanovski, Dumnezeu sa-l ierte, sarea de pa banca la ceea ce a fost! Prunea e suspendat, Basescu e suspendat, daca mai vorbesc si eu de arbitraj, poate ma suspenda si pe mine si cine mai ramane la echipa? Daca stai cu pitpalacul prost, te duci! Nu vreau sa spun de penalty, dar i-am spus arbitrului ca Alcenat, care avea galben din prima repriza, a mai faultat de doua ori si nu a luat galben".

Mircea Rednic: "Am pierdut doua puncte! Nu e posibil sa facem asemenea greseli! Chiar daca nu am avut ocazii mari, am dominat mai mereu. Iasul sa nu spuna nimic de arbitraj! Penalty a fost, am mai avut unul, iar la golul lor Boudjemaa a fost impins. Nu e de ajuns sa fim acasa zmei, trebuie sa muncim mai mult si sa nu ne speriem de obiectiv. Nu e normal sa ne chinuim cu un adversar care are probleme severe. La posibilitatile Iasului, la situatia lor delicata, sunt de apreciat pentru ambitie si atitudine. Bravo lor!"

Comentarii