Federatia de Tenis nu si-a putut dobindi autonomia

vineri, 15 mai 1998, 23:00
2 MIN
 Federatia de Tenis nu si-a putut dobindi autonomia

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Tenis, desfasurata ieri la Ministerul Tineretului si Sporturilor, nu a ratificat nici de aceasta data propunerea presedintelui Ilie Nastase referitoare la dobindirea autonomiei FRT. In prezidiul adunarii au luat loc presedintele FRT, Ilie Nastase, vicepresedintii Florenta Mihai si Dumitru Haradau, secretarul general, Lucian Vasiliu, antrenorul federal, Alexe Bardan si, invitat din partea MTS, secretarul de stat, Ioan Dobrescu. In deschidere, Ilie Nastase si Florenta Mihai au salutat alegerea lui Ion Tiriac in fruntea Comitetului Olimpic Roman, dupa care a fost prezentat raportul de activitate al FRT pe anul 1997, inclusiv situatia financiar-contabila din 1997. Secretarul general Lucian Vasiliu a caracterizat drept pozitive rezultatele obtinute de tenismenii romani in 1997, desi la Cupa Federatiei – competitia feminina asimilata unui Campionat Mondial – Romania nu a participat cu cele mai bune sportive (Irina Spirlea, Ruxandra Dragomir si Catalina Cristea).
Odata ajunse la subiectul "dobindirea autonomiei", discutiile s-au aprins, multi reprezentanti ai cluburilor si directiilor judetene din teritoriu, neprimind documentatia corespunzatoare din timp. Astfel, dupa ce Ilie Nastase a propus ca "FRT sa intre in categoria federatiilor adevarate, cele europene", iar Gheorghe Vaideanu – colaborator apropiat al lui Nastase – a declarat in plen ca ministrul a fost de acord cu aceasta propunere, Mihai Algiu – specialist din MTS pe probleme de patrimoniu – a contracarat cele doua luari de pozitie anterioare spunind: "Ideea este exceptionala si de apreciat, dar nu in cadrul legislativ existent in momentul de fata in Romania. De abia dupa ce vor fi promulgate legea sportului, respectiv, cea a patrimoniului, se va putea pune problema dobindirii autoritatii de catre FRT". Explicatia a constat in faptul ca, in cazul desprinderii, inainte de aparitia acestor legi, tot patrimoniul existent in momentul de fata la FRT, precum si angajatii acestei federatii vor disparea, urmind, in cel mai bun caz, o concesionare din partea MTS a bazelor sportive, ce nu va putea fi suportata de forul care va urma sa fie infiintat.
In concluzie, membrii Adunarii Generale s-au inteles ca, in termen de doua sau trei luni sa le fie trimisa in teritoriu documentatia necesara acestei schimbari, urmind ca, dupa aparitia celor doua legi (cea a sportului si cea a patrimoniului) sa fie programata o Adunare Generala Extraordinara, in care sa fie discutata aceasta propunere.

Comentarii