Flash

joi, 07 aprilie 2011, 22:16
7 MIN
 Flash

Asesoft zboara din Cupa!

Campioana la baschet masculin CSU Ploiesti a fost eliminata in semifinalele Cupei Romaniei, fiind invinsa, joi, la Tirgu Mures, de formatia Steaua Turabo Bucuresti, cu scorul de  60-75 (34-29). Ploiestenii au dominat copios primul sfert, pe care l-au incheiat, cu 22-12, dar apoi au cedat treptat initiativa. Steaua a recuperat in sfertul secund, pe care l-a cistigat, cu 17-12, iar in cel de-al treilea a condus pentru prima data in meci, 43-39 (min. 27). Doua minute mai tirziu, tabela arata 50-40 in favoarea stelistilor, care au fost incurajati frenetic de cei aproximativ 2000 de mureseni. La ultima pauza: 52-41.Prahovenii au mai recuperat din deficit in ultimul sfert, 59-52 (min. 36), dar nu au gasit resurse de a intoarce soarta partidei (69-57, min. 50). Cei mai buni marcatori au fost, Nikolov 16, Stanescu 13, Popescu 10, Tomeljak 10 -Steaua; Tudor – 17, Burlacu 12, Qarraan 12 – Asesoft. In cea de-a doua semifinala: Gaz Metan Medias – BC Tirgu Mures 100-88 (54-40).

Steaua – Dinamo in ziua de Paste?

Antrenorul echipei Steaua, Sorin Cirtu, a declarat, ieri, ca, din informatiile pe care le detine, partida cu Dinamo, contind pentru etapa a XXVIII-a a Ligii I, se va disputa in ziua de Paste (24 aprilie). "Am auzit ca se va juca de Paste meciul cu Dinamo. Asta e, trebuie sa respectam decizia, pentru ca in caz contrar pierdem cu 0-3. Mi se pare cam mult sa se joace meciul de Paste. E o zi careia trebuie sa ii acordam mai mult respect, dar daca acestea sint deciziile…", a spus Cirtu. Contactat telefonic de MEDIAFAX, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat ca programul etapei a XXVIII-a nu a fost stabilit inca. Dinamo va intilni, in deplasare, joi, 21 aprilie, pe Gloria Bistrita, in semifinalele Cupei Romaniei, in timp ce Steaua va juca o zi mai devreme, pe teren propriu, cu FC Brasov, in aceeasi faza a competitiei.

Krstanovic, MVP-ul sezonului

Federatia Romana de Baschet a anuntat ca sirbul Zoran Krstanovic de la "U" Mobitelco BT Cluj, este cel mai valoros jucator (MVP) al sezonului regulat din Divizia A.FR Baschet a desemnat in fiecare etapa a sezonului regulat cel mai valoros jucator, tinind cont de randamentul baschetbalistilor, adica eficienta inregistrata in minutele in care au fost pe teren. In cele 30 de etape disputate in sezonul regulat au fost nominalizati 21 de sportivi, cistigatorul fiind desemnat sirbul Zoran Krstanovici, cu 4 distinctii de acest fel, urmat in clasament de Catalin Burlacu (Asesoft Ploiesti, 3 distinctii), Virgil Stanescu (Steaua Turabo Bucuresti), Branislav Tomic (CSM Bucuresti), Deven Mitchell (Gaz Metan Medias) si Branko Cuic ("U" Mobitelco BT Cluj), toti cu cite doua distinctii. Ceilalti 15 sportivi, care au punctat in topul FR Baschet au primit o singura data distinctia de cel mai bun jucator al etapei.

Incalzirea gazonului, obligatorie!

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis, ieri, ca una dintre conditiile obligatorii in vederea obtinerii licentei cluburilor pentru Liga I sa fie, incepind din sezonul 2012/2013, existenta instalatiei de incalzire a terenului de joc. Propunerea privind aceasta conditie a venit din partea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir.  Comitetul Executiv al FRF a mai decis ca, in vederea turneului final al Campionatului European Under 17, din Serbia (3-15 mai), cluburile de la care staful tehnic al nationalei U17 va selectiona jucatori sa fie obligate, sub sanctiunea neprogramarii la jocurile din campionat, sa disponibilizeze fotbalistii convocati incepind cu data de 12 aprilie pina in ziua ultimului meci pe care reprezentativa Romaniei il va disputa la turneul final.

Au scapat de reunire

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca nationala feminina nu se va reuni in luna aprilie, cum a fost programat initial, fiind deja calificata la turneul final al Campionatului Mondial din 2011. " Facem eforturi sa le oferim doua saptamini de refacere, in Cipru sau la Baile Felix, dupa care vor incepe pregatirea propriu-zisa pentru Campionatul Mondial, dar si meciurile din preliminariile CE din 2012", a adaugat Gatu. In programul echipei nationale feminine din aceasta primavara era preconizata si reunirea din partea a doua a lunii aprilie, pentru a pregati eventuala dubla mansa din play-off-ul Campionatului Mondial din 2011. In aceasta perioada, forul european de profil (EHF) are trecut in calendar reunirea echipelor nationale, dar cum reprezentativa Romaniei s-a calificat deja la turneul final al CM din 2011, gratie medaliilor de bronz de la CE de anul trecut, reunirea nu va mai avea loc.

Edel, la vorbitor

Portarul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, Edel Apoula, fost la Rapid Bucuresti, a fost din nou convocat de politia franceza si va fi audiat pe 13 aprilie, in legatura cu mai vechea acuzatie ca a comis un fals privind identitatea. Audierea va incheia ancheta condusa de parchetul din Versailles in legatura cu conflictul dintre Edel si fostul sau impresar Nicolas Philibert. Acesta l-a acuzat pe jucator ca si-a falsificat identitatea si virsta.Edel ar putea ajunge in fata tribunalului corectional sau, dimpotriva, cazul ar putea fi inchis.  Goalkeeperul de origine cameruneza a evoluat la Rapid in perioada 2006-2007. (AGERPRES)

Zenit plateste mirlania fanilor

Comisia de Disciplina a Federatiei Ruse de Fotbal (RFU) a decis ca gruparea Zenit Sankt Petersburg sa fie amendata cu 300.000 de ruble (7.411 euro) pentru incidentul rasist ce l-a vizat pe brazilianul Roberto Carlos, la meciul din martie cu echipa Anji Mahacikala, scor 2-0. Potrivit ziarului AS, gruparea Zenit a fost gasita vinovata de "insulte rasiste si de conduita necorespunzatoare". Federatia de Fotbal din Rusia a deschis o ancheta, la 23 martie, dupa ce atacantul formatiei Anji Mahacikala, Roberto Carlos, a fost vizat de un gest rasist la meciul cu Zenit Sankt Petersburg, din campionatul intern, O fotografie publicata pe site-urile din Rusia a aratat cum un suporter al echipei Zenit Sankt Petersburg indreapta o banana in directia lui Roberto Carlos, in momentul in care jucatorii celor doua echipe se aliniau pe teren pentru a asculta imnul rus inainte de partida de luni, contind pentru etapa a doua a campionatului.

Palermo se retrage

Atacantul echipei Boca Juniors, Martin Palermo, a anuntat ca se va retrage din activitatea competitionala la finalul actualului sezon, informeaza agentia Calciomercato. "Sint doi ani de cind imi pregatesc retragerea impreuna cu un psiholog pe care l-am intilnit prima oara in 1999, dupa o accidentare. Decizia mea este irevocabila", a spus Palermo. Argentinianul va juca ultimul meci la 19 iunie, atunci cind Boca Juniors va intilni, in ultima etapa din Clausura, formatia Gimnasia La Plata. Palermo, in virsta de 37 de ani, a jucat in cariera sa la echipele Estudiantes La Plata, Villarreal, Betis Sevilla, Deportivo Alaves si Boca Juniors.

Boateng s-a operat

Internationalul german al echipei Manchester City, Jerome Boateng, a fost operat, ieri, la genunchiul drept, si va fi indisponibil inca sase saptamini, a anuntat Federatia Germana de Fotbal. Boateng, in virsta de 22 de ani, s-a accidentat la incalzire, inainte de meciul Germaniei cu Kazahstan, scor 4-0, disputat in data de 26 martie, in preliminariile Euro-2012. Jucatorul ar urma sa fie refacut pentru ultimele doua partide ale echipei Manchester City din acest sezon si pentru cele trei meciuri pe care nationala Germaniei le va disputa la sfirsitul lunii mai si inceputul lunii iunie.

Sanctiune meritata

Echipa St. Pauli a fost sanctionata de Comisia de Disciplina a Federatiei Germane de Fotbal cu disputarea unui meci fara spectatori, dupa ce un arbitru asistent de la partida cu Schalke 04, de saptamina trecuta, a fost lovit cu un pahar de plastic cu bere. Echipa din Hamburg va juca, astfel, cu portile inchise, meciul cu Werder Bremen, contind pentru etapa a XXX-a a campionatului Germaniei. Meciul St. Pauli – Schalke 04, din etapa a XXVIII-a a campionatului Germaniei, a fost suspendat, vineri seara, in minutul 89, dupa ce un arbitru asistent a fost lovit in spate cu un pahar de plastic cu bere aruncat din tribune. in momentul opririi partidei, scorul era de 2-0 pentru Schalke. Arbitrul asistent lovit de paharul plin cu bere s-a prabusit initial, dupa care s-a ridicat rapid si s-a indreptat catre central, care, dupa o scurta discutie, a decis sa opreasca jocul. Arbitrul agresat a anulat un gol, pe motiv de ofsaid, echipei St. Pauli.

LeBron James investeste in fotbal

Baschetbalistul american LeBron James a devenit unul dintre actionarii gruparii de fotbal Liverpool, a anuntat grupul american proprietar al clubului englez, Fenway Sports Group (FSG). Grupul american, care controleaza echipa de base-ball Boston Red Sox si are diverse alte activitati legate de sport, a anuntat pe site-ul sau oficial ca a incheiat un parteneriat cu firma lui LeBron James, LRMR Marketing & Branding, care cauta investitori. Baschetbalistul echipei Miami Heat devine, conform intelegerii, actionar minoritar la FC Liverpool, grupare cumparata de FSG cu 300 de milioane de lire sterline.  Termenii financiari ai acordului nu au fost dati publicitatii.

Inot in Kazan?

Orasul rus Kazan si-a anuntat candidatura la organizarea Campionatelor Mondiale de natatie din 2015 si 2017, ieri, la Londra, in cadrul conventiei SportAccord. Kazan, capitala Tatarstanului, situata la 700 km est de Moscova, se alatura oraselor Seul, Budapesta, Hong Kong, si Marrakech, care si-au anuntat deja candidatura pentru una dintre cele doua editii ale Mondialelor, in timp ce Rio de Janeiro nu candideaza decit pentru editia din 2015, anul precedent Jocurilor "sale" Olimpice. La Kazan va avea loc Universiada din 2010 si este unul dintre orasele retinute pentru a gazdui meciuri din cadrul Cupei Mondiale de fotbal din 2018. Federatia internationala de natatie va atribui Campionatele Mondiale din 2015 cu ocazia Mondialelor de la Shanghai, care se vor desfasura in vara acestui an, intre 16 si 31 iulie. (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii