Flash

luni, 05 noiembrie 2012, 22:59
6 MIN
 Flash

Medalii pentru Shim Jang

Clubul Sportiv Shim Jang Iasi a participat sambata, la Cupa Iasi-Taekwondo WTF, editia a doua, cu un lot de 11 sportivi, condus de antrenorul Dragos Potoroaca si instructorul Marius Roman. Succesele sportivilor de la Shim Jang au fost realizate la copii, cadeti si juniori si sunt reprezentate de trei medalii de aur (Cosmin Adumitroaie – 30 kg, cadeti II, Alexandru Birsan – 53 kg, cadeti I si Flavian Ivanov (^ 40 kg), cadeti II), doua de argint (Silviu Timofte –  30 kg, cadeti II, Alexandru Tanasa ^ 40 kg, cadeti II) si patru de bronz (Cosmin Roman – 30 kg, copii I, Andrei Pricop – 53 kg, cadeti I, Sorin Murariu – 65 kg, juniori si Vlad Ionescu – 45 kg, cadeti I).

Fluierasi in Cupele Europene

Meciul CFR Cluj – Galatasaray Istanbul, care va avea loc, maine , de la ora 21.45, in etapa a patra a grupei H a Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigada din Scotia, avandu-l la centru pe William Collum. Tot in Liga Campionilor si tot maine, arbitrul roman Ovidiu Hategan va fluiera la meciul Bayern München – OSC Lille, din grupa F. Hategan va fi ajutat de asistentii Zoltan Szekely si Octavian Sovre, in timp ce rezerva va fi Cristian Nica. Asistentii suplimentari pentru meciul de pe Fussball Arena din München vor fi Alexandru Tudor si Cristian Balaj. In fine, partida FK Molde – Steaua (Liga Europa, grupa E), care se va disputa joi, de la ora 20:00, va fi condusa de o brigada maghiara, condusa de Istvan Vad

Se mai aude si de Florentin Matei

Mijlocasul Florentin Matei, 19 ani, fost la Steaua, se afla in probe la echipa din prima liga franceza Bastia, informeaza cotidianul L’Equipe. Jucatorul roman va incerca sa-i impresioneze pe tehnicenii clubului din Corsica pana la finalul anului, cand, in functie de impresia lasata, ar putea semna un contract. Ultimul club la care a fost legitimat Matei a fost Cesena, pe vrema cand la gruparea italiana evolua Adrian Mutu. Florentin Matei a mai jucat la Steaua si la Unirea Urziceni. El a mai fost in probe la Fiorentina si la Eintracht Frankfurt. Mutu joaca si el in Corsica, la Ajaccio.

Trei pentru o coroana

Jamaicanul Usain Bolt, kenyanul David Rudisha si americanul Aries Merritt sunt candidati pentru titlul de atletul anului 2012, a anuntat, luni, Federatia Internationala de Atletism. Bolt si-a pastrat "tripla coroana" olimpica (100, 200, 4×100 m) la Londra, Rudisha si Merritt au castigat aurul la 800 metri (1:40, 81), respectiv 100 metri garduri.  Rudisha a stabilit un nou record mondial in timpul Olimpiadei, in timp ce Aries Merritt a reusit acelasi lucru intr-un concurs la Bruxelles oprind cronometrele la 12, 80 secunde. In mod surprinzator, dintre candidati lipseste dublul campion olimpic la 5.000 si 10.000 metri, britanicul de origine somnaleza, Mohamed Farah. Numele invingatorului va fi dezvaluit la 24 noiembrie, la Barcelona, cu ocazia centenarului IAAF.

  

Messi junior a devenit "lepros"

Thiago Messi, fiul fotbalistului al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost inscris la clubul Newell’s Old Boys ca socio 2.888.152, lucru anuntat de fanii argentinieni in stadion la meciul cu Godoy Cruz, scor 1-1, din prima liga din Argentina. Fanii au afisat un banner pe care scria: "Bun venit Thiago Messi in lume…in lumea leprosilor. Socio numarul 2.888.152". Fanii Newell’s sunt cunoscuti drept "leprosii", in timp ce rivalii de la Rosario Central au denumirea de"ticalosii". Aceste denumiri au aparut, conform legendei, dupa ce in urma cu aproape un secol cele doua echipe au decis sa joace un amical in beneficiul bolnavilor de lepra. Cei de la Newell’s s-au prezentat la meci, insa cei de la Rosario Central au lipsit. Bannerul fanilor de la Newell’s  a fost desfasurat in stadionul Malvinas Argentinas de Mendoza, din vestul tarii, unde joaca Godoy Cruz. Lionel Messi este fan al Newell’s si a a facut primii pasi ca fotbalist la centrul de formare al clubului, iar la 13 ani a ajuns la FC Barcelona.

Batai cu pietre la derby

Opt fani stelisti au fost amendati cu cate 200 de lei si au primit interdictia de a intra pe stadioane timp de un an dupa ce au atacat cu pietre, duminica seara, un grup de suporteri dinamovisti, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. " De asemenea, s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru trei persoane care comercializau bilete de acces pe stadion. Acestia au primit amenzi de cate 1000 de lei fiecare, si s-au confiscat 11 bilete pe care incercau sa le vanda.", a spus Enache pentru MEDIAFAX.

Bruges l-a demis pe Leekens

FC Bruges, ocupanta locului VII  in campionatul Belgiei, cu 22 de puncte dupa 14 etape, a renuntat la serviciile antrenorului Georges Leekens, dupa a patra infrangere consecutiva, informeaza site-ul oficial al gruparii belgiene.  Interimatul va fi asigurat de antrenorul echipei de tineret, Philippe Clément, dupa ce si secundul lui Leeskens, Rudi Verkempinck, a decis sa plece. Conform presei belgiene, FC Bruges va trebui sa-i achite lui Leekens suma de trei milioane de euro pentru aceasta demitere. Georges Leekens, in varsta de 63 de ani, fost selectioner al Belgiei, era antrenor al FC Bruges din luna mai.

Suporter al Barcelonei, impuscat

Un suporter al echipei ecuadoriene Barcelona a murit, duminica, inainte de derbiul cu Emelec, dupa ce a fost impuscat in timpul unor ciocniri intre fanii celor doua grupari la Gayaquil, a anuntat politia locala. Tanarul in varsta de 20 de ani a murit din cauza ranilor, dupa ce a fost impuscat in frunte. Politia a anuntat ca a arestat un suspect. Ciocnirile au izbucnit dupa ce aproximativ 30 de fani ai echipei Barcelona, care se duceau spre stadion, s-au intalnit cu un grup de fani ai formatiei Emelec, inainte de acest derbi, la Guayaquil

Federer cere controale antidoping

Tenismanul elvetian Roger Federer a cerut mai multe controale antidoping in tenis. "Sunt mai putin testat ca in urma cu sase sau sapte ani si nu stiu de ce", a declarat elvetianul intr-o conferinta de presa la Londra, inainte de inceperea Turneului campionilor.,  Federer se alatura astfel britancului Andy Murray, care a cerut un mai bun control in afara competitiei, in special in decembrie, cand au loc antrenamentele dinaintea sezonului. "Sunt de acord cu Andy, nu face multe teste in timpul anului. Este vital ca sportul sa ramana curat, trebuie sa fie. Avem o reputatie buna si vrem sa ne asiguram ca asa va ramane", a spus tenismanul elvetian.

Babel a fost jefuit

Atacantul echipei Ajax Amsterdam, Ryan Babel, a fost victima hotilor, sambata seara, cand juca un meci de campionat cu formatia asa, a anuntat jucatorul pe Twitter, informatie preluata de presa internationala.  "Totul s-a intamplat in timpul meciului, hotii stiau ca nu era nimeni acasa", a scris Babel pe Twitter.Pe langa alte lucruri, hotii i-au furat un automobil Audi RS3 de culoare neagra, cu numar de inmatriculare german. Jucatorul a oferit o recompensa de 10.000 de euro pentru gasirea masinii.

A murit Milt Campbell

Americanul Milt Campbell, primul negru campion olimpic al probei atletice de decatlon, in 1956, cu numai un an inainte de a disputa finala Campionatului national de fotbal american, a decedat in urma unui cancer la prostata, la 78 de ani, a anuntat sotia sa Linda Rush.  Campbell a castigat argintul la Jocurile Olimpice de la Helsinki, dupa compatriotul sau Bob Mathias, inainte de a urca pe cea mai inalta treapta a podiumului patru ani mai tarziu, la JO de la Melbourne. in 1957, el a disputat, dar a pierdut, finala Campionatului nord-american de fotbal american, stramosul Superbowl, creat in 1967, jucand la Cleveland Browns, victoria revenind atunci formatiei Detroit Lions. Inotator excelent, de asemenea, el este singurul atlet ales in Hall of Fame de Federatia americana de atletism, dar si de Federatia americana de natatie (AGERPRES)

Comentarii