Fortuna tine cu Iasul (GALERIE FOTO)

duminică, 30 septembrie 2012, 22:00
3 MIN
 Fortuna tine cu Iasul (GALERIE FOTO)

 

CSMS: Irimia – Jovanovic (’79 – Semenenko), Tincu, Avramia, Mitrea – Onofras (’57 – Ciucur), Straton, Petrovic, Vladu – Patulea, Herghelegiu (‘90^1 – Tiganasu). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Severin: Marinescu (’46 – Iordan) – Mitic, Balau, Dandea, M. Giurgiu – Olah (’79 –  Buleica), Golic, Zaharia, Moutinho – Thomas (’71 – Dragalina), Vancea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonase galbene: Jovanovic (’17), Vladu (’36), Petrovic (’47, ’90), Patulea (’51), Mitrea (’63) – Mitic (’20), Zaharia (’66), Balau (’68).

Eliminat: Petrovic (’90).

Arbitri: Alexandru Tudor; Bogdan Velicu, Bogdan Gheorghe (toti din Bucuresti).

1-0, min. 90: Herghelegiu ii paseaza de pe dreapta lui Petrovic, care inscrie din careu.

Zeita Fortuna s-a uitat spre Copou aseara. Vazand cat de tare au chinuit fotbalul majoritatea jucatorilor ieseni, zana responsabila cu norocul le-a pus acestora in traista trei puncte, la ultima faza a jocului, cand Herghelegiu i-a pus o minge pe tava lui Petrovic, care nu a iertat.

Rezultatul este injust, daca tinem cont de aspectul jocului. Desi aveau in fata o surata de suferinta, o formatie modesta, fara nici un succes in campionat, cu grave probleme financiare, CSMS nu a aratat deloc ca joaca acasa. Cu o constructie haotica, fara pic de vigoare in atac, iesenii nu au fost in stare sa traga nici macar un sut pe poarta in primele 45 de minute! Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat oaspetii au fost vioi, Vancea (min. 6 – "cap" peste poarta de la 6 metri si luft de la 6 metri in minutul 22), Dandea (lovitura de cap pe langa, de la 10 metri) si Zaharia (’19 si ‘42- incercari peste poarta, ultima fiind deviata) dand serioase emotii iesenilor.

Iasul a intrat in joc abia in minutul 48, cand incercarea lui Onofras a fost respinsa in corner de Iordan, ce intrase in locul accidentatului Marinescu. Replica severinenilor a fost prompta, Vancea (’54 – Irimia a respins greu, de sub bara) si Zaharia (’55 – sut pe langa poarta, din pozitie ideala) inghetand tribuna. A urmat o perioada in care ocaziile au alternat (Ciucur – ’62, Olah – ’70) si un final dramatic: in minutul 89, Zaharia a ramas singur cu Irimia, portarul iesean avand o noua interventie de exceptie, iar un minut mai tarziu Petrovic a semnat prima victorie stagionala a Iasului, sarbul platind golul cu pretul unei eliminari, dupa ce si-a aruncat tricoul de bucurie.

Iasul respira astfel, insa pana la a arata ca are legatura cu primul esalon mai sunt multe, tare multe de facut.

Prunea pleaca din Copou!

Dupa joc, presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea, care a fost contestat atat pe parcursul jocului cat si dupa finalul acestuia, a anuntat ca astazi va pleca din Copou. "Luni voi cere Comitetului Director rezilierea contractului meu, pe cale amiabila. Am anuntat decizia mea tuturor. Toata lumea e impotriva echipei. Eu nu merit sa fiu jignit cum sunt, pentru ca nu eu l-am dat afara pe Ionut Popa. Altii l-au dat afara si eu sunt cel injurat. Cine l-a dat afara? Ce facem acum, apologia tampitilor?" a spus seful executivului iesean. Cum Prunea este la al treilea anunt legat de o plecare de la Iasi, reprezentantii Comitetului Director s-au ferit sa comenteze declaratia fostului international. Nici Ciobotariu nu a comentat decizia lui Prunea: ‘Sa vedem ce se intampla, abia dupa aceea imi voi spune punctul de vedere".

Declaratiile tehnicienilor

Liviu Ciobotariu: "Aveam mare nevoie de aceste puncte. E o gura de oxigen si pentru moral si pentru clasament. A fost un joc foarte greu, cu o echipa bine organizata. Am invins pentru ca am crezut in victorie pana in ultima clipa. Am avut si momente bune si momente mai putin bune sau slabe insa am obtinut punctele. Scopul scuza mijloacele! Eu am cerut sa jucam direct pe varfuri. Pe Tudor nu l-am folosit pentru ca a avut probleme in afara fotbalului si l-am simtit dezamagit, ingandurat. Din pacate l-am pierdut pe Petrovic, dupa un gest care a demonstrat ca am uitat sa ne bucuram. Pentru jocul urmator ii vom castiga insa pe Keita si Cretu. Deocamdata nu am realizat mare lucru. Doar am scapat de ultimul loc".

Nicolo Napoli: "Am jucat foarte bine, insa, in fotbal, daca nu dai gol, nu castigi. Am avut trei-patru ocazii mari in prima repriza, cateva importante si dupa pauza, insa am luat un gol nemeritat. Meritam mult mai mult, macar un egal ar fi fost just".

Comentarii