Fotbal de placere

Subtitlu

joi, 24 iunie 2010, 23:26
2 MIN
 Fotbal de placere

Camerun: Souleymanou – Geremi, Mbia, Nkoulou (’73-R. Song), Ekotto – Makoun, Chedjou, Nguemo, Bong (’56-Aboubakar) – Eto’o, Choupo-Moting (’72-Idrissou). Antrenor: Paul Le Guen.

Olanda: Stekelenburg – Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, De Jong – Kuyt (’66-Elia), Sneijder, van der Vaart (’73-Robben) – van Persie (’59-Huntelaar). Antrenor: Bert van Marwijk.

Cartonase galbene: Nkoulou, Mbia / Kuyt, van der Vaart, van Bronckhorst

Arbitru: Pablo Pozo (Chile)

0-1, min. 36: van Persie face un-doi cu van der Vaart la marginea careului mare, patrunde si inscrie;

1-1, min. 65: van der Vaart face hent in careu dupa o lovitura libera executata de Geremi si Eto’o transforma penaltiul;

1-2, min. 83: Robben trimite un sut in bara de la 25 m, Huntelaar  este pe faza si inscrie in poarta goala.

Pentru o partida care nu mai putea schimba cu nimic configuratia clasamentului la virf si nici nu oferea vreo sansa Camerunului sa treaca de faza grupelor, Olanda si-a vazut de treaba si n-a adoptat tactica argentiniana de a odihni titularii. Si chiar daca intilnirea nu avea miza, ea n-a displacut cita vreme n-au lipsit golurile si fazele de poarta. Mult mai lucida in actiuni si mai valoroasa "portocala mecanica" a controlat prima parte si a fost mai periculoasa in conditiile in care van Persie, van der Vaart si Kuyt l-au incercat pe portarul Souleymanou. Iar golul nu putea lipsi din peisaj intr-o perioada in care africanii n-au reactionat decit cu o lovitura de cap mai periculoasa trimisa de Makoun. Tot europenii au inceput mai bine si dupa pauza insa van Persie si Sneijder n-au gasit calea spre golul desprinderii. Abia din min. 60 camerunezii au presat mai mult si, dupa ce starul Eto’o a facut slalom printre fundasii adversi iar Makoun a bifat o ocazie mare, a picat si golul egalizator. Remiza a parut in continuare o optiune agreata de ambele formatii insa de alta parere a fost Robben, care a tinut sa-si faca simtita prezenta la debutul sau pe pamint african si a generat golul victoriei pentru o selectionata olandeza ce se anunta ca o candidata puternica la podiumul mondial.

Comentarii