Fotbalul la usa cortului

vineri, 30 decembrie 2011, 13:44
3 MIN
 Fotbalul la usa cortului

Prima vendeta: Marian Iancu

Retrogradarea echipelor FC Timisoara si Gloria Bistrita pe motive financiare nu a fost o drama, ci o intrare in normalitate, chiar daca mindrii banateni o contesta vehement, asociind citeodata cu aroganta prestigiul urbei revolutionare din 1989 cu prezentul fotbalistic. FC Timisoara a fost retrogradata pentru datorii, atit la stat, cit si in alte parti, mai exact un litigiu inca nerezolvat cu Benfica Lisabona in privinta transferului lui Laszlo Sepsi. Cei de la Timisoara leaga aceasta de precedentul caz in care au fost implicati, o penalizare cu sase puncte ratificata anul trecut de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pe baza unor documente incomplete trimise de FRF, recursul fiind cistigat de gruparea de pe Bega. Anul acesta, insa, Marian Iancu (aprig dusman al sistemului mircea-sandist) a latrat la luna, pentru ca FRF s-a aratat a fi necrutatoare cu cei care incalca regulamentele si, mai ales, pentru cei care se iau de marele conducator. Bistrita, cu o datorie mult mai mica, a trebuit sa fie si ea exclusa, cu scuzele de rigoare: "Ne pare rau, dar asta este, aplicam regulamentele!"

 

Episodul II: Adrian Mititelu

O razbunare si mai si au planuit mai-marii FRF impotriva inamicului si mai bogat la gura: Adrian Mititelu. Comitetul Executiv al FRF a hotarit pe baza unei informari unilaterale si incomplete, dezafilierea echipei Universitatea Craiova din fotbalul romanesc. O razbunare cumplita a presedintelui Mircea Sandu impotriva guralivului oltean (nici el, usa de altar!),dar care a lovit din plin o echipa si un oras care a adus, pe vremuri, glorie fotbalului romanesc. Motivul a fost, chipurile, o actiune in instante civile a lui Mititelu impotriva FRF si LPF, actiune inexistenta, intrucit documentele dovedesc ca actiunea a fost indreptata impotriva lui Victor Piturca. Nu este greu de inteles ce lovitura financiara a suferit Mititelu, insa replica a fost pe masura. Tot Comitetul Executiv al FRF, in frunte cu mai-marii Mircea Sandu si Mitica Dragomir au fost chemati la DNA sub invinuirea de abuz in serviciu. Procurorii DNA considera ca decizia FRF este ilegala, dar cercetarile vor continua si in acest an.

  

  

Scandalul Avram, copie la indigo

Vasile Avram, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor si Sorin Terbea, om de afaceri apropiat clubului din Tirgu Mures, au fost arestati de catre DNA pentru dare (luare) de mita in forma continuata. Procurorii DNA au dezvaluit ca pe 21 mai 2011, Avram a primit de la Terbea un pachet cu 19 mii de euro, prin intermediari, pentru ca echipa din Tirgu Mures sa primeasca arbitraje favorabile. De asemenea, Avram a beneficiat de transport cu elicopterul gratuit din partea lui Terbea, pe ruta Bucuresti – Tirgu Mures si retur. Ca si in scandalul din 2010, cind a fost anchetat Constantin Gheorghe, presedintele CCA a fost demis. Ulterior, cei doi au beneficiat si de eliberare conditionata, la fel ca si Constantin. Pina in anul de gratie 2011, nu a avut loc procesul invinuitilor de acum un an.

K1 pe stadionul din Ploiesti

Fara DNA si TAS, un eveniment nedorit a avut loc pe stadionul din Ploiesti, la un meci Petrolul – Steaua. La scorul de 0-1, s-a dictat penalty pentru Steaua. In momentul in care Mihai Costea se pregatea sa execute lovitura, un suporter al Petrolului, imbibat cu alcool si droguri, Dragos Enache, pe  numele sau, a patruns in incinta pe joc si l-a lovit in plina figura spre Galamaz, indreptindu-se apoi spre alti jucatori. Fundasul Novak Martinovic si portarul Razvan Stanca au sarit sa-si apere coechipierii, iar pretinsul suporter a scapat cu fuga. Arbitrul Robert Dumitru i-a eliminat pe Martinovic si Stanca, dar meciul nu s-a putut relua din cauza incidentelor din teren si din tribuna. Rezultatul de 3-0 pentru Steaua la masa verde s-a omologat, iar echipa ploiesteana a fost pedepsita sa joace opt meciuri pe teren propriu, fara spectatori. Ulterior, s-a admis prezenta femeilor si copiilor pina la 14 ani, dupa model turcesc, iar suspendarea a fost redusa la sase etape.

Comentarii