Goana dupa bani

joi, 01 martie 2001, 00:00
4 MIN
 Goana dupa bani

Devenite de acum traditionale, conferintele de presa organizate de catre Clubul Sportiv Politehnica au darul de a atrage atentia iesenilor si edililor orasului ca inca mai exista sport de mare performanta in localitate. "Ma si mir ca mai reusim sa obtinem rezultate in actualele conditii materiale", a fost linia pe care a marsat antrenorul de tir Ion Sacaleanu, pe care au urmat-o apoi toti antrenorii sectiilor de atletism si tir.
Acelasi lucru a reiesit din alocutiunea de debut a lui Leonida Antohi, presedintele clubului dorind sa puncteze faptul ca a luat legatura atit cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, cit si cu cei ai Ministerului Tineretului si Sportului privitor la strategia sportului universitar, subventia si bugetul pe care trebuie sa-l primeasca clubul iesean pentru acest an. Antohi a mai trecut in revista performantele de exceptie obtinute la inceput de an de sportivii si antrenorii sectiilor de tir si atletism, printre care citeva titluri nationale, precum si starea de saracie in care se zbate sportul studentesc. "Am avea nevoie de 60 de miliarde de lei pentru sectiile cluburilor studentesti din tara, si scontam pe cel putin 40 de miliarde de lei. Nici acum 50 de ani nu am dus-o atit de greu, cu cazari pe la camine mizere si cu numai 60.000 de lei alocate pe zi pentru deplasarea unui sportiv la competitie", a spus presedintele CS Politehnica. De mentionat ca, in ce priveste cele 17 cluburi universitare, Politehnica, cu 1018 puncte, se afla pe locul patru, dupa Sportul Studentesc Bucuresti, Pitesti si Constanta. Pentru a recompensa, in limita regulamentului, performantele sportivilor, Antohi a inceput deja sa faca lobby in fata Consiliului Municipal. Deja exista citeva contracte de publicitate pentru anul in curs in valoare de 100 milioane de lei, insa se spera ca suma sa creasca prin contactarea unor noi clienti ori prin contracte de asociere cu diferite persoane ori societati juridice. "Incercam sa facem din clubul Politehnica altceva, un pas inaninte", a precizat Nicolae Badea, prorectorul Universitatii "Gheorghe Asachi" indeplinind si functia de presedinte onorific al clubului studentesc. Ca un bun manager, Nicolae Badea doreste sa asigure clubului un buget rezonabil, primul pas fiind obtinerea de subventii de cazare pentru sportivi. "S-ar cistiga intre 100-200 de milioane pe an". In viziunea sa, clubul ar putea obtine venituri proprii destul de frumoase de pe urma caminului si din amenajarea unui poligon de tir glont in care sa aiba acces publicul. "Cei mai grav, comunitatea locala nu se implica in nici un fel in sprijinirea sportului iesean, situatia fotbalului, care nu se mai poate redresa in nici un fel in acest an, fiind tragica", a mai precizat Nicolae Badea.
Apoi, a fost rindul antrenorului Constantin Verives sa prezinte situatia la rugby. "Sintem in lot 22 de rugbisti, sustinerea acestui sport fiind realizata cu un efort financiar aproape supraomenesc. In acest sens, contributia sponsorului ROMTELECOM este uriasa. Noroc ca avem alaturi de rugby oameni ca Alexandru Gagea, directorul ROMTELECOM Iasi si Victor Codreanu – procuror financiar sef al Curtii de Conturi", a spus antrenorul rugbistilor ieseni, dar si al selectionatei Moldovei. Echipa care, pe 10-11 martie, va sustine un patrulater la Iasi cu celelalte selectionate zonale din tara in cadrul Cupei Comitetelor Regionale. Pina atunci, insa, Poli-Agro ROMTELECOM va disputa, pe 3 martie, pe stadionul din Alexandru cel Bun, meciul restant de Cupa cu Grivita Bucuresti. Va urma meciul international al Romaniei cu Rusia, ce se va disputa la Iasi, in toate actiunile sectia de rugby, clubul si ROMTELECOM fiind direct implicate din punct de vedere organizatoric si financiar. Din pacate, alaturi de mai vechii accidentati, s-ar putea alatura Mocanu si Ciubotaru, ambii suspecti de menisc. Demn de semnalat ca ieseanul Chiriac a evoluat titular in selectionata Romaniei atit in Portugalia, cit si in Spania si ca nu va scapa tricoul de titular nici in partida cu Olanda, ce se va desfasura la Constanta, in acest weekend.
Rodica Apetroaie si Ion Sacaleanu, ambii antrenori ai sectiei de tir glont, au precizat, apoi, ca au reusit sa cucereasca in cinci ani de zile 100 de medalii. "Sportivii nostri trag cu aceeasi arma cu care se tragea si acum 30 de ani. Clubul nu a avut bani ca sa cumparam gloante. Ca si cum fotbalul s-ar juca fara minge. Chiar si asa am obtinut rezultate de exceptie. In perioada 2-4 martie, Gil Loghin si Simona Sacaleanu vor participa la Jocurile Balcanice de juniori de la Atena", au fost principalele idei prezentate de antrenorul de tir Ion Sacaleanu. Si sectia de atletism si-a prezentat rezultatele. Cei doi antrenori, Grigore Ursanu si Ion Butnaru, au primit asigurari de la Petronel Enache, noul presedinte al sectiei de atletism, dar si sponsor al acesteia, ca vor fi sprijiniti ca si anul trecut. "Am sponsorizat atletismul de la Poli cu 60 milioane de lei. Doresc ca anul acesta si clubul sa mi se alature mai mult", a spus fostul arbitru de fotbal. (Leonard CANANAU)

Comentarii