Halal concentrare

sâmbătă, 10 decembrie 2005, 00:00
2 MIN
 Halal concentrare

Desi probleme de ordinar financiar la echipa ieseana de baschet au tot fost de-a lungul intregului tur de campionat (si probabil nu vor disparea asa usor), punctul culminant este atins tocmai in aceasta perioada. Nemultumirile exprimate prin lipsa de la antrenamente s-au propagat ulterior prin absenta de la jocuri (vezi Mitica Anghel la Sibiu) si sint pe punctul de a atinge un nivel maxim. Cu toate ca saptamina aceasta trebuia sa fie rezervata pregatirii ca la carte a ultimei partide din tur, situatia a luat-o razna si citiva jucatori au lipsit de antrenamente. Silviu Lupusavei a ales aceasta forma de protest mai multe zile pentru ca la antrenamentul de joi inca trei baschetbalisti ieseni sa ii urmeze exemplul: Cristi Murgoci, Viorel Nanescu si Madalin Nicolae. Deplasarea la Brasov parea compromisa in conditiile in care toti patru au anuntat ca refuza sa plece daca nu se rezolva problemele. Pina la urma, s-a ales o varianta de rezerva, dupa ce conducatorii echipei au promis ca vor remedia situatia in cursul zilei de ieri. Asa ca, exceptindu-l pe Murgoci (care nu s-a urcat in autocar dar a anuntat ca este dispus sa faca ulterior drumul cu masina personala daca se rezolva problema) ceilalti trei au ajuns in Poiana Brasov. Dar asta nu inseamna ca ei se vor dezechipa pentru a intra pe teren, o decizie finala urmind a fi luata pina la ora jocului.
Asadar, in conditiile in care partida cu CSU impunea o concentrare maxima pentru un rezultat pe masura, nu-i greu de banuit unde le sta capul baschetbalistilor. Si o oportunitate mai buna pentru a forta un succes in deplasare in acest sezon chiar ca nu avea CSM-ul antrenat de Paul Paveliuc, care va avea un retur mult mai greu. Si daca mai luam in calcul orgoliile imense generate de circul din play-off-ul sezonului trecut, putem avea imaginea fidela a ceea ce ar reprezenta un succes al oaspetilor. Chiar si in cazul in care iesenii vor reusi sa se prezinte la start in formatie completa, este de prevazut o lupta la baioneta intre doua grupari care se cunosc ca pe propriile buzunare. Fara schimbari majore de lot fata de sezonul trecut (au plecat Lazarescu si Silaghi dar a venit Palii si ex-ieseanul Munteanu), echipa gazda mizeaza din plin pe tripleta moldoveana cu vechi state de servicii la Iasi respectiv Iglin, Andrus si Colesnicov, pe gabaritul lui Octav Morariu si pe agilitatea lui Ghisoi, care s-a impus in formula de start in ultima vreme. Mai mult ca sigur ca dueluri interesante vor fi in toate compartimentele dar mai ales la nivelul jucatorilor specializati in aruncari de trei puncte, brasovenii avind in Alexei Andrus jucatorul cu cel mai bun procentaj din campionat la acest capitol (54%).
Celelalte partide ale penultimei etape din tur: Asesoft Ploiesti – Gaz Metan Medias, Dinamo-Erbasu Bucuresti – BCM Pitesti, CSU Sibiu – Rapid Bucuresti, Muresul Tg. Mures – Poli-Carbochim Cluj si West Petrom Arad – CSM Oradea. Elba Timisoara sta. (Lucian MINUT)

Comentarii