Haos in centrul apararii

joi, 10 aprilie 2008, 20:20
3 MIN
 Haos in centrul apararii

Calculele retrogradarii se refac in Copou, cu mult mai mare grija, dupa al treilea esec consecutiv, inregistrat miercuri, pe terenul Rapidului, mai ales ca rezultatele etapei intermediare fac ca iesenii sa se afle la numai doua puncte de retrogradare. Infringerea in fata giulestenilor a confirmat faptul ca Poli are grave probleme defensive in momentul in care Bogdan Onut lipseste, faptul ca Iasul a incasat in cele doua runde in care capitanul echipei a absentat tot atitea goluri cit a luat in primele sapte etape etape din acest an spunind multe.

De altfel, in zona in care a lipsit Onut, dar si L. Munteanu sau Ciobanu, s-a si facut diferenta unei partide in care Rapid nu a excelat. Gazdele au etalat o echipa "lunga", cu reale  dificultati la constructie, faptul ca cel mai activ jucator a fost un Pancu aflat departe de forma pe care o avea pe cind imbraca tricoul nationalei, fiind sugestiv.

In afara golurilor, Rapidul nu a mai nimerit cadrul portii lui Branet decit printr-un sut de la mare distanta, al lui Pancu, cel care a semnat si singura ocazie mai de Doamne-ajuta a gazdelor.

De altfel, scorul poate parea exagerat daca privim si spre citeva cifre, raportul suturilor spre poarta fiind egal (!), cel al incercarilor cadrate – strins (4-3), al ocaziilor de gol si al patrunderilor periculoase in careul advers fiind iarasi echilibrat.

Asa cum am precizat insa, diferenta unui joc in care nici o echipa nu a excelat s-a facut datorita momentelor de visare ale partii centrale a defensivei oaspetilor, cuplul Kalai – Ilie, sprijinit cu trac de Straton si cu o doza de imaturitate de Milea, aducindu-ne aminte ca ultima echipa la care acesta a evoluat, Jiul Petrosani, a retrogradat in acel sezon.

Pe linga culoarele lasate in zona vulnerabila amintita, Politehnica a platit un pret ridicat neconcordantei in momentele de joc in care adversarii puteau fi lasati in ofsaid, absolut toate reusitele "visiniilor" fiind precedate de momente la limita, in care unul dintre jucatorii ieseni nu s-a corelat cu colegii de linie.

Tinind cont si de celelalte rezultate ale etapei, Poli a ajuns in situatia in care trebuie sa gestioneze cu maxima atentie fiecare partida, intilnirea cu UTA, de duminica, capatind accente foarte importante.

Poli-catalog

Branet (5) – a aparat un singur sut, trimis de la distanta de Pancu, din lovitura libera; s-a plasat gresit la primul gol.

Homei (5,5) – si-a acoperit relativ bine zona in care, de regula, actiona Cesinha.

Kalai (4) – l-a scos din ofsaid pe Grigore la primul gol, a fost depasit usor si in alte momente.

Ilie (4) – nu se acomodeaza cu haina de stoper.

Paruolo (5,5) – l-a tinut in friu pe E. Dica.

Straton (4,5) – s-a simtit tracul primului meci ca titular in Liga I.

Milea (5) – citeva iesiri interesante din defensiva, probleme la "inchidere".

Bersnjak (5) – s-a accidentat repede.

Naidin (5) – ramine intr-o zona cenusie.

Sfirlea (5) – sters.

Cristea (5,5) – in conditiile in care a avut de suportat un marcaj strins, a avut citeva curse periculoase si a semnat o ocazie, Coman respingind greu lovitura sa de cap.

Buta (5) – nu se regaseste.

Miclea (5) – l-a scos din ofsaid pe Pancu la golul doi; a avut un sut bun, in minutul 69.

Palimaru (5) – a semnat un sut periculos in sfertul de ora in care a jucat

Comentarii