Hitul saptaminii la Politehnica: „Te-astept sa vii”

duminică, 02 noiembrie 2008, 22:34
4 MIN
 Hitul saptaminii la Politehnica: „Te-astept sa vii”

Varianta de rezerva e Vasile Simionas. Pronosticul "Ziarului de Iasi":  Ionut Popa, care aseara era acasa, la Arad, va fi prezent miine pe banca Politehnicii la meciul din Cupa de la Vaslui. 

Divortul dintre antrenorul Ionut Popa si Politehnica Iasi are sanse de 20% sa se infaptuiasca. Acesta a fost anuntul facut ieri, la amiaza, de presedintele gruparii iesene, Sorin Boca, la emisiunea Total Sport, difuzata de Antena 1 Iasi. Desi antrenamentul echipei de aseara a fost coordonat de Narcis Ciocirlan si Ioan Cimpeanu, cei doi colaboratori ai lui Popa, sefii clubului si jucatorii sint optimisti in privinta revenirii tehnicianului pina la meciul de Cupa cu Vasluiul, de miine. "Din punctul meu de vedere, contractul cu Ionut Popa functioneaza, deoarece el nu si-a dat nici o demisie. Am discutat cu el si i-am spus ca il astept luni seara in Iasi. E firesc sa fie foarte suparat, insa la fel de firesc este ca analizam ce a fost bun si ce a fost rau la sfirsitul turului, si atunci sa luam deciziile importante" a declarat Boca, ce a fost completat de primarul Iasului, Gheorghe Nichita, presedintele de onoare al clubului: "Ionut a venit cind aveam doua puncte dupa opt etape. Nu trebuie sa uitam ca si atunci a reusit sa salveze echipa, desi multa lumea spunea ca va fi imposibil. Il astept inapoi, pentru ca il cunosc si nu e genul de om care sa lase echipa la greu. Apoi, in iarna, vom analiza la rece si vom vedea ce trebuie facut". Ioan Cimpeanu, antrenorul de portari al echipei, a marsat pe aceeasi idee: "Eu sper si sint optimist ca domnul Popa se va intoarce, desi niciodata nu l-am vazut atit de suparat. Oricum, vina pentru situatia grea in care ne aflam nu-i apartine". Si jucatorii au incercat sa-l convinga pe antrenor sa se intoarca, inrosind telefoanele, chiar si de la Tirgu Mures, unde citiva dintre componentii lotului au participat la nunta lui Miclea, derulata simbata. Popa, care se afla la Arad, nu a raspuns, continuind sa fie foarte suparat pe elevii sai. De altfel, principalul motiv al plecarii antrenorului a fost nemultumirea acestuia vizavi de modul in care fotbalistii s-au daruit in meciul cu Pandurii.

"M-am certat cu toata lumea pentru ei, mi-am pus in cap primarul, politicienii, oamenii de afaceri, spectatorii. I-am rugat sa uite de toate nemultumirile pina in iarna, sa stringem cit mai multe puncte si sa demonstram ca avem onoare. Iar daca nu se rezolva cu banii nici pina atunci, eu eram primul care le spuneam sa-si faca memorii si sa plece. Mi-au spus ca sint de acord, insa cum au jucat? Mai ales cind primarul le-a promis, inaintea meciului, prima prima din campionat…" le-a spus Popa apropiatilor.

"Ziarul de Iasi" a aflat ca plecarea antrenorului s-a datorat si unor iesiri ale unor fotbalisti, consumate la sfirsitul partidei cu Pandurii. Certindu-si violent jucatorii, asa cum a facut si in pauza, Popa a primit drept raspuns plingeri din partea a trei dintre jucatorii experimentati, unul dintre ei trintind si izbind tot ce-i iesea in cale, indiferent daca era vorba de usi, oglinzi ori echipament. "De ce ne tot certi, nea Popica? Bani nu primim, echipa nu e protejata, arbitrii nu ne dau penaltiuri pe care le avem, cum sa cistigam?" a fost leit-motivul celor trei. A fost picatura care a umplut paharul lui Popa, acesta anuntind ca pleaca, atit in vestiar cit si la conferinta de presa. Aseara, dupa o sapuneala trasa de Boca jucatorilor, in care au aparut si lacrimi de regrete din partea unora, fotbalistii au continuat asaltul telefoanelor catre Popa, la fel ca si presedintele.

In mod normal, situatia bancii tehnice a Politehnicii va fi clarificata astazi. In ipoteza in care Ionut Popa nu se va mai intoarce, Boca a anuntat ca, pina in iarna, va fi aleasa o solutie de interimat din curtea proprie: "Firesc ca dupa un astfel de episod apar tot felul de binevoitori care ne propun tot felul de antrenori. Daca totusi Ionut nu va reveni, vom alege o solutie interna pina in iarna".

Concluzionind, Poli are doua optiuni la dispozitie pentru aceasta luna: revenirea lui Ionut Popa, care este foarte probabila, ori asigurarea unui interimat de catre vicepresedintele clubului, Vasile Simionas, in ambele variante Ciocirlan si Cimpeanu urmind sa ramina in stafful tehnic. Daca ne este permis un pronostic, "Ziarul de Iasi" merge pe varianta concretizarii primei ipoteze.

Poli-catalog

Plesca (4) – a iesit gresit la golul lui Tilinca, oaspetii concretizind astfel singurul lor sut cadrat.

Buta (5,5) – a semnat o ratare, in minutul 19.

Ilie (4,5) – din nou a dezamagit ca stoper.

Onut (5) – prea nervos.

Stancu (5) – in nota echipei.

L. Munteanu (7) – a inscris, achitindu-se de sarcini atit la mijloc cit si ca stoper.

Viveiros (5) – nu a creat nici o ocazie periculoasa.

Naidin (5) – modest.

Bersnjak (4,5) – absent.

Sfirlea (5,5) – citeva incercari de dinamizare ofensiva.

Bilba (4,5) – o singura ocazie, semnata in minutul 27.

M. Oprea (4,5) – nu a adus nimic nou.

Milea (5) – realizari putine.

Tanasa (4,5) – absent.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii