! Hola, amigos!

Subtitlu

miercuri, 02 august 2006, 22:43
3 MIN
 ! Hola, amigos!

Derbiul moldav progamat duminica in Liga I de fotbal are un interesant cap de afis, duelul argentinienilor celor doua formatii. Daca Martin Saric este accidentat, Politehnica il va avea cu siguranta in primul 11 pe Alejandro Gavatorta, care si-a cistigat locul de titular inca de la venirea in Copou si care a etalat o forma buna in etapa I, la Urziceni. De cealalta parte, sub Pietricica au aparut in acest an doi jucatori din tara tangoului, mijlocasul Angel Gaston Diaz si atacantul Carlos Herrera, ultimul neevoluind in prima runda datorita unor probleme legate de „cartea verde”. In plus, la gruparea tinuta la piept de primarul nemtean Gheorghe Stefan colaboreaza un alt sud-american, preparatorul fizic Ruben Brites.
Gavatorta spune ca duelul cu argentinienii Ceahlaului va fi o premiera. „Am vazut primul meci al lui la Ceahlaul si mi-a placut cum a jucat Diaz. Nu-mi amintesc insa daca am mai jucat vreodata in echipe adverse, asa cum nu-mi amintesc de Herrera. Voi vorbi cu ei duminica, cind abia astept sa ma intilnesc cu oameni din aceeasi tara cu mine, chiar daca imi doresc ca la final ei sa fie suparati datorita victoriei Politehnicii!” a spus mijlocasul Politehnicii, care a povestit ce discuta doi oameni care se intilnesc pe un teren de fotbal, la mii de kilometri de casa: „Cautam cunostinte comune, ne interesam de modul in care fiecare a ajuns in Romania, de adaptare, schimbam numere de telefon si tinem legatura ulterior”. Referitor la vremea caniculara in care se joaca in startul sezonului, „stranierul” iesenilor spune ca nu are probleme de adaptare. „Si la Colon, in Argentina, unde am jucat, erau temperaturi ridicate. Nu pot sa spun ca imi place sa joc pe asemenea caldura, insa nu am probleme deosebite” a precizat Gavatorta, ce s-a aratat increzator in privinta meciului de duminica: „Avem o echipa puternica, un grup unit, care se poate impune”.
Altfel, ieri dupa amiaza Politehnica a disputat un joc-scoala cu Poli II. Formatia ieseana l-a imprumutat pe tinarul de 18 ani Cososchi la Cetate Suceava, Poli sperind ca jucatorul ce s-a pregatit cu echipa mare in aceasta vara sa faca in nordul Moldovei saltul pe care l-a facut si Palimaru. (OM)
Primarul scormoneste in regulamente
Primarul Gheorghe Nichita incearca in continuare sa gaseasca o solutie pentru finantarea clubului de fotbal de la bugetul local. Concret, se cauta posibilitatea de a d la club cele 30 de miliarde lei, alocate deja de Consiliul Local, dar blocate de prefectul Radu Prisacaru. „Analizam regulamentele FRF pentru a vedea daca este o solutie legala pentru finantarea clubului. Daca nu gasim nimic inseamna ca nu mai avem ce face. Ramine doar sa ne judecam in contencios cu Prefectura”, a declarat Nichita. Acesta a mai spus ca asteapta foarte repede investitorul din Belgia anuntat de prefect. „Daca nu vine repede, in citeva saptamini nu va mai fi nimic de salvat. Am inteles ca prefectul deja pregateste un nou presedinte la club, unul cu viziuni liberale”, a afirmat Nichita, fara a da vreun nume. Prefectul neaga ca ar fi mentionat vreodata vreu nume pentru conducerea clubului. „Nu inteleg de ce primarul tot incearca sa politizeze aceasta problema. Solutia e in mediul de afaceri, nu in politica. Nu este bine nici daca incerc sa ajut, nici daca nu fac nimic. Sa se hotarasca”, a precizat Prisacaru. (F. G.)

Comentarii