Hopul cel mare

vineri, 20 iulie 2007, 20:57
3 MIN
 Hopul cel mare

 Atletico vine cu artileria grea
Cele doua echipe romanesti prezente in Cupa UEFA-Intertoto, mai au de trecut doar cite un hop, inainte de a se inscrie pe tabloul Cupei  UEFA. Dar, ce hop!!! Semnele de exclamare sint valabile, in special, pentru Gloria Bistrita care va da piept cu una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul european, Atletico Madrid. Chiar daca a doua echipa a Madridului n-a mai fost de vreo sase ani prin Cupele Europene (interval in care a facut cunostinta si cu "Segunda Division"), ramine un adversar dificil pentru formatia ardeleana, in legatura cu care nu trebuie sa uitam dificultatile serioase care le-a avut in fata unei formatii de valoare inferioara lui Atletico, Maccabi Haifa.
Echipa antrenata de Javier Aguirre (care a pregatit nationala Mexicului la Cupa Mondiala din 1998) a facut, ieri, cunostinta cu vremea torida din Romania, descizind pe Aeroportul din Cluj. Asaltati de fani pentru autografe, spaniolii n-au stat prea mult la discutii si s-au indreptat spre autocarul care urma sa-i duca spre Bistrita, unde au innoptat la cel mai bun hotel din localitate, "Coroana  de Aur". Din echipa lipseste uruguayanul Diego Forlan, care si-a luat vacanta, dupa ce a participat cu nationala "celesta" la Copa America, si Sergio Aguero. Contrar asteptarilor, Atletico nu a venit la Bistrita cu o formatie de rezerve, ci cu trupa relativ completa, din care nu lipesc vedete ca internationalul argentinian Maxi Rodriguez, portughezii Maniche si Costinha, bulgarul Martin Petrov (cosmarul nationalei Romaniei), ex-valencianul Juan Mista, puternicul fundas stinga Mariano Pernia, grecul Seitaridis, francezul Teddy Luccin, sau brazilianul Cleber! In fata unor asemenea stele ale fotbalului mondial, ce sanse pot avea jucatori ca Tilinca, Coroian sau Nalati? Doar eterna axioma a sfericitatii balonului de fotbal, sau iluzia ca madrilenii, care incep mai tirziu Primera Division, nu sint chiar la punct cu pregatirea. Totusi, antrenorul Ioan Sabau spera intr-o evolutie buna a elevilor sai, poate chiar o victorie, dar "fara gol primit pe teren propriu".

Turcii de la Trabzon se cred invingatori
Meciul de la Bistrita va incepe la ora 17,00, iar o ora mai tirziu, la Galati, se va fluiera si startul partidei dintre Otelul si Trabzonspor, echipa considerata in Turcia drept "ghimpele" infipt in coasta celor trei mari: Fenerbahçe, Besiktas si Galatasaray. Trabzon a sosit aseara, tirziu, in Romania, din lotul deplasat de antrenorul Ziya Dogan lipsesc cinci jucatori: Daouda Jabi (ramas in urma cu pregatirea), Jefferson, Risp, Musa si Ergin Keles, accidentati. Desi numele Trabzonspor nu este atit de sonor ca Atletico, echipa de pe tarmul anatolian al Marii Negre este puternica, iar dinamovistii au amintiri neplacute de acum 13 ani, cind au fost scosi din Cupa UEFA de aceeasi formatie, in care jucau cei doi Orhan, Kaya si Söner. Capitanul echipei turce, Huseyin Cimsir, a afirmat ca vrea un rezultat bun in meciul cu Otelul: "Vrem sa jucam un fotabl bun si sa ne calificam", aceeasi dorinta si convingere exprimind si alti jucatori, ca Ersen Martin sau guineeanul Ibrahima Yattara. In turul II al competitiei, turcii au zdrobit cu scorul general de 11-0 formatia albaneza Vllaznija Shkodër, care, anterior, au scos din circuit o echipa mai bine cotata, NK Zagreb. Antrenorul Dogan si-a avertizat elevii ca Otelul este o echipa care trebuie abordata cu seriozitate: "Nu are jucatori prea importanti, dar este o echipa cu un joc colectiv foarte bun. Noi le sintem superiori, dar asta nu inseamna ca ii vom invinge la diferenta foarte mare".
La echipa galateana este posibil sa debuteze noile achizitii, bulgarul Jelev si estonul Ratnikov. Ambele partide vor putea fi urmarite, intre orele 17,00 si 20,00, pe canalul Telesport.

Comentarii