Iasul trimite Bacaul in B

duminică, 09 aprilie 2006, 22:01
4 MIN
 Iasul trimite Bacaul in B

Poli: Branet (’68 Plesca) – Toma, Ciobanu, Onut, Bordeanu – Miclea (’46 Onofras), Iurisniti, Mitruc, Rednic – Bilba (’63 Tincu), Cernoch. Antrenor: I. Popa.
Bacau: Ignatescu – Codreanu, David (’46 Isac), Trofin, Bojescu, Ganea – Matei, Balauru, Dobos, Gheorghiu – Neagu (’53 M. Tanasa). Antrenor: C. Popovici.
Cartonase galbene: Iurisniti – Gheorghiu.
Arbitri: S. Corpodean; Cr. Nica, Z. Szekely.
Spectatori: 5000.
1-0, min. 3: Miclea centreaza de pe dreapta, Bilba reia cu capul, Ignatescu respinge aiurea in fata, unde se lupta pentru balon David si Cernoch, din piciorul bacauanului mingea ajungind in poarta, dupa ce atinge bara; golul este insa atribuit lui Cernoch de arbitru, in foaia de joc.
2-0, min. 22: Bilba a reluat din careul mic centrarea de pe stinga a lui Bordeanu;
3-0, min. 38: Bilba trece cu usurinta de mai multi bacauani si inscrie de la marginea careului mare;
4-0, min. 62: Cernoch a reluat cu capul de la 9 metri centrarea lui Bordeanu.
Daca Politehnica lansa simbata o gama de detergenti, reclama iesenilor surclasa clasicele solganuri „2 in 1” sau „3 in 1” care invadeaza cotidianul. Varianta trupei lui Ionut Popa ar fi sunat „7 in 1”. De ce? Pentru ca Poli a reusit sa inscrie in partida cu Bacaul acelasi numar de goluri pe care le reusise in ultimele 7 runde, adica aproape un sfert de campionat!
Iasul a avut sansa de a incepe pe val meciul, gafa lui Ignatescu, continuata „cu brio” de David, facind si mai moi genunchii bacauanilor. Iesirea la joc a oaspetilor, aflati in foame severa de puncte, a fost speculata apoi la maximum de gazde, cu Bilba in rol principal. Atacantul iesean a facut instructie cu o defensiva de curtea scolii, reusind sa inscrie intr-o repriza tot atitea goluri din actiune cit reusise de la startul sezonului! Iesenii puteau merge la odihna cu un avans si mai mare insa sutul lui Mitruc (’18) a fost respins de Ignatescu iar Bilba (’40), scapat singur, si-a prelungit prea mult mingea, ratind hat-trickul. Repriza secunda a fost o simpla formalitate, Bacaul neavind forta de a relansa meciul, mai ales ca Martin Cernoch a reusit sa intre in tonul lui Bilba si sa semneze si el o „doppietta”, la 7 minute dupa ce se blocase in pozitie ideala. Oaspetii puteau inscrie golul de onoare pe final, insa Plesca a reusit sa nu primeasca gol la debutul la Poli, respingind sutul bun al lui Tanasa. Per total, victorie incontestabila a gazdelor care trimit Bacaul tot mai aproape de matineu.
Bilba are cuvintul
– Ionut, esti la prima dubla in divizia A?
– Intr-adevar. Am fost in forma, apararea Bacaului a avut probleme si totul a iesit bine.
– Care au fost secretele golurilor tale?
– La primul s-a simtit faptul ca am inceput sa ne antrenam pe terenuri bune, faze de acel gen exersind la antrenamente. La al doilea au fost inspiratii de moment la driblinguri, iar cind am sutat am facut-o pe jos pentru ca portarul Bacaului e inalt si ar fi putut scoate un sut la inaltime.
– De ce ai fost schimbat?
– Asa stabilisem cu nea Popica la pauza pentru a ma proteja de un eventual cartonas galben care m-ar fi facut sa nu joc cu Steaua.
– Poti „recidiva” cu Steaua?
– Personal am de luat o revansa dupa ce in tur echipa a pierdut dupa un penalty pe care l-am comis iar noi mergem la fiecare joc la victorie. Ei vin dupa doua meciuri grele si putem specula oboseala lor. Sa nu uitam ca anul trecut am cistigat in Ghencea!
Primarul se ia de afaceristii locali
^ In minutul 73, galeria oaspetilor a plecat spre casa. Fanii gazdelor, ce au creat o atmosfera de exceptie, i-au aplaudat si au scandat numele orasului de pe Bistrita. ^ La 3-0, fanii ieseni se gindeau deja la meciul de miercuri, din etapa viitoare, cu semifinalista Cupei UEFA. Optimismul s-a tradus prin scandarea: „Steaua, uita-te/Ora ta se-apropie”. ^ Radios datorita rezultatului, primarul Gheorghe Nichita a lansat un atac dur la adresa oamenilor de afaceri locali: „Spun ca nu au afaceri prea mari, insa nu este asa! Nu sint alaturi de echipa, desi au promis ca vor reinvesti o parte din profit. Le adresez un utliatum serios. Administratia publica locala a fost mereu alaturi de ei, insa ei nu au facut acest lucru. Poate va veni o vreme cind vor avea si ei nevoie de ajutor si nu-l vor gasi!” ^ Presedintele oaspetilor, Gheorghe Chivorchian era foc si para pe portarii echipei sale. „Ignatescu a gresit si la primul si la al doilea gol. Poate altfel se juca daca nu erau gafele acestea. Am pierdut 10 puncte in acest sezon pe mina portarilor!” a spus seful Bacaului care era nervos la pauza si pe antrenorul sau. De altfel, dupa ce i-a trecut glontul pe la ureche lui Hizo si l-au schimbat pe Ion Marin de la Dinamo, iesenii ii clatina serios scaunul si lui Popovici, lucru simtit si de acesta: „Vreau sa am o discutie cu presedintele pentru ca trebuie sa se intimple ceva la echipa. O mare parte de vina pentru rezultate o port si eu. In plus, am inceput sa nu mai cred in sansele noastre de salvare, desi ele exista, in proportie de circa 10%, daca luam 16 puncte din urmatoarele 27”.
De-ale lui Popica
^ Ionut Popa: „Ma bucur ca jucatorii au luat in serios sfaturile mele de mobilizare maxima. Cum am promis, de acum inainte nu vor mai avea cantonamente inainte de meciuri, lucru care cred ca e o premiera in divizia A. Va fi o proba de profesionalism, pe care sper sa o treaca, mai ales ca urmeaza doua meciuri, cu Steaua si Rapid7ul, inaintea carora, de obicei, se instituia un regim spartan”. Tehnicianul iesean nu a ratat prilejul de a glumi: „Pe Bilba il voi amenda ca nu a mai luat galben, asa cum ii era obiceiul, insa il voi premia ca a dat golurile. Cumulind, iese pe zero!”

Comentarii