Iesenii privesc pofticiosi la puncte

sâmbătă, 06 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Iesenii privesc pofticiosi la puncte

Fie si numai simplu fapt ca plecarea din Iasi pentru meciul de astazi s-a facut, pentru prima oara in acest campionat, cu doua zile inainte de joc spune multe despre intentiile iesenilor de reintoarcere cu zimbetul pe buze de pe meleagurile argesene. Intentiile oaspetilor de astazi nu pot sa fie altele decit tintirea aducerii in Copou a ceva puncte care pot prinde excelent in vacanta de iarna si pot imbunatati serios zdruncinatul "adevar" actual. Si cum Dacia este o echipa care, la ora actuala, nu stie ce inseamna sensul cuvintului "grija" nici in ceea ce priveste promovarea dar nici retrogradarea, pozitia pitestenilor fiind "calduta", iesenii spera sa profite si de o posibila stare de automultumire a gazdelor. Problemele in lotul iesean sint legate de cartonasele galbene care au adus dupa meciul din etapa trecuta, cu Dunarea Galati, doua noi suspendari, Ilie si Chiper urmind a spune "pas" astazi. Incert este si Matinca, care are o puternica viroza. Sint asteptate in schimb reintrarile lui Gavrilescu (care a stat etapa trecuta tot datorita cartonaselor galbene) si a lui Ancuta, refacut dupa accidentarea de la Buzau.
Dacia este o echipa care s-a infipt bine in peisajul ligii secunde, ea fiind cea mai cunoscuta "navetista" intre cele doua serii. Daca anul trecut (cind au fost condusi de pe banca tehnica de "Telu" Stancu) pitestenii s-au salvat de la retrogradare in ultimele etape, in seria a II-a, trecerea in prima serie a fost de bun augur pentru "satelitul" lui FC Arges, in debutul sezonului actual elevii fostului portar al echipei din Trivale si al nationalei, Gheorghe Cristian, cochetind chiar cu podiumul.
Ramine de vazut daca gindurile mari cu care Poli a plecat la Pitesti vor prinde viata.
Inaintea etapei de astazi, Poli ocupa locul 15 (13 puncte, "-11" in clasamentul adevarului) iar gazdele se afla pe pozitia a sasea (25 de puncte, +1 la adevar). Formatiile probabile:
Dacia: Bratu – Roman, Radu, Diaconu, Chita, Dita – M. Stoica, Florea, Ciobanu – Isac, Badea.
Poli: Moraru – Gavrilescu, Paraschiv, Urdaru, Barbu, Gheban – Ancuta, Matinca (Poenaru), Ionescu – Onofras, Serban.
Arbitrii partidei sint: Zaharia Ciev; Cornel Pantea, Ocatvian Sovre. Observator FRF: Viorel Leseanu
Celelalte meciuri ale etapei:Callatis Mangalia – Poiana Cimpina; Laminorul Roman – Sportul Studentesc; Unirea Focsani – Chindia Tirgoviste; Metrom Brasov – Cimentul Fieni; Juventus Bucuresti – Petrolul Moinesti; Gloria Buzau – Tractorul Brasov; Dunarea Galati – Foresta Suceava; Midia Navodari – Precizia Sacele. (Ovidiu MINEA)

Comentarii