Iftenie tine cu Ursu

duminică, 08 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Iftenie tine cu Ursu

"Ursu a primit o minge din margine, a evitat adversarii intilniti in cale si, dupa o cursa de 60 de metri, a culcat mingea dincolo de buturi", prezinta Iulian Iftenie, antrenor secund la Poli-Agro Romtelecom, una dintre cele mai spectaculoase faze ale partidei pe care iesenii au disputat-o simbata, la Timisoara. Eseul a fost urmat de transformarea lui Mocanu si scorul a devenit 45-5. Era abia minutul 47, dar macelul nu s-a oprit aici. Pina atunci, iesenii au dominat cu autoritate, reusind eseuri prin Luca, Chiriac, Ursu, Manole si Ciubotaru, restul punctelor fiind opera lui Mocanu, ce si-a asumat rolul transformeurului dupa ce Cuzic a ratat doua astfel de incercari. In total au fost 11 eseuri, in repriza secunda culcind balonul dincolo de buturile adverse, chiar si de cite doua ori, Saramet, Nazarie si Ursu. "Inaintarea si-a facut datoria iar gramada si marginea au functionat aproape de parametrii normali", pare a fi multumit Constantin Verives, antrenorul principal al iesenilor. Este drept ca nici timisorenii nu au opus o rezistenta prea grozava, nici macar in planul agresivitatii. In acest caz busculadele din teren nu au avut urmari grave si nici nu au existat accidentari, aproape inerente intr-un meci de rugby. Poli-Agro Romtelecom a inceput partida de la Timisoara cu urmatorul "cinsprezece": Colta, Dobre, Afrasinei, Bas, Cojocaru, Ionescu, Ciubotaru, Chiriac, Nazarie, Cuzic, Luca, Manole, Ursu, Costache, Mocanu. Au mai jucat Negoita, Muraru, Coliba, Moldoveanu si Matievschi, cu mentiunea ca ultimul a fost introdus in teren ceva mai tirziu, fiind menajat deoarece inca mai acuza dureri la mina dreapta. Singurul din lotul iesenilor care nu a intrat in teren a fost Erhan, refacut complet dupa traumatismul suferit in urma cu trei saptamini, insa "pastrat" pentru a fi in deplinatatea fortelor etapa viitoare, cind pe stadionul Nena vine U. Cluj, principala contracandidata a iesenilor la primul loc in serie.
In alta ordine de idei, astazi, pe terenul "Agronomia" din Iasi, John Pfillips – director tehnic al nationalei de rugby a Romaniei, impreuna cu Constantin Verives – desemnat de catre FRR drept antrenorul selectionatei Moldova, vor efectua un trial la care vor participa toti rugbistii ieseni, plus componentii echipelor Rulmentul Birlad si CSM Eldoforest Suceava. Selectionata Moldovei va intilni pe 25 octombrie, la Bucuresti, echipa similara a Dobrogei.
Celelalte partide ale etapei: Farul Constanta – Grivita Bucuresti 25-5; Precizia Sacele – Steaua Bucuresti 12-29; Rulmentul Birlad – Sportul Studentesc 61-12; CSM Sibiu – Callatis Mangalia 36-11; U. Cluj – CFR Constanta 68-9; Remin Baia Mare – Petrosani 34-12. Meciul CSM Eldoforest Suceava – Dinamo a fost aminat la cererea bucurestenilor in echipa carora joaca si Cristi Hildan, fratele regretatului fotbalist al ciinilor rosii, decedat pe teren in urma cu citeva zile. (Leonard CANANAU)

Comentarii