In genunchi ma intorc la Iasi!

sâmbătă, 16 ianuarie 1999, 00:00
4 MIN
 In genunchi ma intorc la Iasi!

Dupa turneul belgian, efectuat la sfirsitul anului trecut, competitie in care CSM Iasi XXI a facut o figura frumoasa, disputind finala mica, handbalistele iesene au reluat antrenamentele, dupa obisnuita vizita medicala. Din pacate, util din punct de vedere al pregatirii si din cel al experientei competitionale internationale, turneul belgian a facut si victime. Daca calciiul a fost punctul nevralgic al lui Ahile, genunchii reprezinta punctele slabe ale handbalistelor iesene. Cel mai grav s-a accidentat Ana Maria Sandu, care a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate la genunchi in momentul in care o adversara a cazut peste ea. O alta victima a fost pivotul Daniela Grosu Chircan, cu ligamentul lateral al genunchiului sting rupt. La toate acestea se adauga accidentarea mai veche a interului Anca Pinteala, aflata in convalescenta dupa o operatie de menisc si un transplant de ligamente, culmea, tot la genunchi. De la antrenamente lipseste motivat si Ana Grigoras, inca nerefacuta dupa o operatie destul de dificila. La capitotul noutati nu este nimic de semnalat, poate doar prezenta extremei Liliana Bahrim la antrenamentele echipei iesene, prezenta semnalata de cotidianul nostru inca de la sfirsitul anului trecut. Pentru a o putea folosi insa la meciuri oficiale, gruparea ieseana are nevoie de acceptul echipei din Baia Mare, a carei contract cu Liliana Bahrim expira abia in luna iunie a acestui an. "Dorim sa o aducem si pe Iuliana Cosma de la Cetatea Tirgu Neamt, dar nu avem cu ce. Ar dori sa revina la noi si Anicuta Caraiman, fosta componenta a HC Aura Iasi, dar conditiile puse de aceasta sint deocamdata nerezolvabile. Este vorba de un loc de munca si asigurarea cazarii. Caraiman a plecat de la Iasi la Tirgoviste, dupa care s-a intors acasa, la Focsani. Are 30 de ani, deci destula experienta competitionala, insa nu as putea sa ma pronunt asupra utilitatii aducerii ei la CSM decit dupa ce o vad la lucru in teren", a spus Veniamin Lupan, antrenorul formatiei ce tinteste in acest sezon promovarea in primul esalon. (Leonard CANANAU)
Vlasov? OK! Sa vedem!
Ceea ce am anticipat inca de la demisia lui Gheorghe Nichita din Consiliul de Administratie al FCM Poli Iasi s-a infaptuit joi, Mihail Vlasov devenind noul presedinte al organismului ce conduce destinele clubului-fanion al Iasului. Trebuie recunoscut ca aceasta era si singura solutie de vreme ce dintre toti membrii Adunarii Generale a clubului controversatul Vlasov era singurul om in masura sa ia taurul de coarne in ceea ce priveste fotbalul.
Se stie ca, in viata cotidiana, personalitatea avocatului iesean este foarte puternica, el avind pe cit de multi prieteni pe atitia dusmani. In ceea ce priveste fotbalul, marele dezavantaj al lui Vlasov este lipsa, la ora actuala, a cunostintelor despre acest domeniu in care "subteranele" sint la fel de importante ca suprafata. Recunoscind franc acest lucru si avind avantajul cunoasterii multor oameni importanti din fotbalul romanesc, Vlasov poate trece destul de repede peste acest handicap daca va avea puterea de a discerne sfaturile care, cu siguranta, i se vor da.
Miza fotbalului iesean nu se opreste insa doar la sportul propriu-zis. Asa cum am mai spus, lupta Nichita – Simirad a fost si una de imagine. Bineinteles, cum Nichita a fost acuzat ca s-a implicat in fotbal pentru a avea un puternic atu in mineca, in cazul unei eventuale confruntari politice ulterioare, suspiciunile vor cadea si asupra lui Vlasov. In cazul acestuia, nu politicul este pus pe primul plan ci interesele materiale, Vlasov fiind recunoscut ca un om care vede in orice directie o potentiala afacere. Anuntind deja ca vrea sa delimiteze fotbalul de celelalte afaceri proprii, noul presedinte al CA trebuie sa-si convinga dusmanii, de acest lucru pentru a atrage cit mai multi oameni de partea lui Poli.
Un lucru deosebit de important in ecuatia cu (foarte) multe necunoscute numita FCM Poli Iasi o reprezinta relatia Simirad – Consiliu de Administratie. Foarte proasta pina acum, aceasta poate fi peste noapte imbunatatita, existind informatii, recunoscute de Vlasov, ca intre el si Simirad s-au stabilit deja mai multe punti de legatura spre binele fotbalului iesean. Chiar daca intre cei doi relatiile au fost tensionate in trecut, este foarte posibil ca acest lucru sa se uite, primarul avind interesul de a demonstra ca Nichita, si nu el, era vinovat de deceptiile fotbalului iesean. De aceea este foarte probabil ca, de acum incolo, desi la nivelul declaratiilor va spune ca va ajuta clubul la fel cit l-a ajutat si pe vremea lui Nichita, pentru a arata ca schimbarea acestuia a fost benefica, Simirad sa puna serios umarul la urcusul lui Poli spre Divizia A.
Trecind la nivelul jucatorilor lui Poli, echipa recunoscuta ca fiind de moral, acestia au primit destul de bucurosi vestea reorganizarii CA, precum si a numirii lui Vlasov in fruntea acestuia, ei sperind ca durerea lor dintotdeauna, banii, va disparea.
Daca solutia numirii lui Vlasov in fruntea CA,este una optima, numai timpul va decide. (Ovidiu MINEA)

Comentarii