In sportul romanesc vor aparea "Gladiatorii"

joi, 24 mai 2001, 23:00
3 MIN
 In sportul romanesc vor aparea "Gladiatorii"

E greu de spus ca romanii nu sint oameni cu spirit inventiv, pentru ca acest lucru se observa aproape in toate domeniile. Inclusiv in cel sportiv, acolo unde un exemplu concret ni-l ofera tinarul iesean Adrian Iacob. Acesta a lucrat o buna perioada de timp ca angajat al unei firme de paza iesene, timp in care a efectuat antrenamente specifice de dezvoltare a aptidunilor fizice si chiar a concurat in urma cu citiva ani intr-o gaza de kick-boxing si box thailandez organizata la Iasi.
Adrian Iacob s-a gindit, insa, ca poate perfectiona in mod evident metodele de antrenament si pregatire fizica ale sportivilor de performanta ori ale celor care lucreaza in domenii ce necesita cunostinte din sporturile de lupta, cum sint agentii de paza. Dupa o indelungata perioada de studiu al sporturilor asa numite "dure" si ale metodelor de antrenament folosite in aceste discipline, Iacob si-a pus la lucrul spiritul inovator si a inventat un sistem independent de antrenament pentru lupte full-contact, pe care doreste sa-l breveteze sub denumirea de "Gladiator".
Obiectivele acestui nou sistem de antrenament este ca dupa sase luni de pregatire practicantul sa se poata antrena singur, ajungind la o frecventa de trei lovituri pe secunda (respectiv 180 de lovituri pe minut) dupa sase luni de antrenament intensiv si la o frecventa de cinci lovituri pe secunda (300 de lovituri pe minut) dupa un an de antrenament. Iacob spune ca poate garanta celor care vor accepta sa se pregateasca cu el ca nivelul pregatirii sa se ridice la standarde profesioniste dupa sase luni pentru box, 12 luni in cazul celor care practica kick-boxing si respectiv 18 luni pentru cei care se vor indrepta spre thai-box. Mai trebuie, de asemenea, mentionat ca antrenamentele se desfasoara cu miinile golae si se are in vedere ca dupa citeva luni de antrenamente sa se organizeze prima gala in care sportivii sa lupte dupa regulamentul de box, cu citeva mici modificari. Cele mai importante dintre acestea sint acelea ca se va lupta cu manusi de amatori, pe parcursul a numai doua reprize, de cite cinci minute fiecare.
Adrian Iacob spune ca ii asteapta pe cei care vor sa se perfectioneze in luptele full-contact si prefera tineri peste 18 ani, care sa nu fi practicat astfel de sporturi in trecut, pentru a nu avea reflexe prost formate. De asemenea, intentioneaza sa creeze o pagina de Internet prin care sa promoveze acest nou stil de antrenament si de lupte si sa-i puna pe sportivii ieseni fata in fata cu cei de peste hotare, din tarile in care acest stil de lupte are deja o traditie impresionanta. "Eu voi fi la dispozitia incepatorilor, dar si a sportivelor din diferite discipline care vor dori sa-si imbunataseasca pregatirea printr-un stil de antrenamente mult mai complex. De asemenea, ma astept la o colaborare foarte buna cu firmele de paza si protectie, care vor dori sa-si pregateasca agentii la parametrii fizici si psihici cei mai inalti", spune Adrian Iacob. Cei care sint interesati de noul sistem de antrenament "Gladiator" si vor sa afle mai multe despre el, pot lua legatura cu inventatorul sau la numarul de telefon 032.240509. (ICT)

Comentarii