Intre Iasi si Italia

vineri, 17 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Intre Iasi si Italia

Prima etapa a campionatului Ligii Nationale de handbal feminin urmeaza sa se desfasoare abia pe 6 ianuarie 2001, cind CSM Iasi XXI va primi vizita echipei Fibrex Nylon Savinesti.
Ca un paradox, in acest sezon handbalul feminin este disciplina al carei campionat va incepe ultimul dintre toate sporturile de echipa, debutul tardiv datorindu-se celor doua competitii majore in care selectionata Romaniei este angrenata. Prima mare deziluzie a fost cea provocata de parcursul inregistrat de selectionata condusa de Bogdan Macovei, in prezent antrenor demisionar, la Jocurile Olimpice. Sincopa ce nu se doreste a fi repetata si la Campionatul European, ce urmeaza sa fie gazduit de Romania la finalul lunii in curs. Pentru a drege busuioculul, handbalistele romane pot efectua utimele retusuri chiar acum, cu prilejul Trofeului Carpati, la debutul caruia actuala garnitura, cu antrenorul Dumitru Musi la timona, a reusit o victorie deloc concludenta, insa de moral, in compania echipei Iugoslaviei.
Revenind la echipa pregatita de Veniamin Lupan, aceasta a intrat in piine la citeva zile dupa finalul fazei grupelor a Cupei Ligii, competitie in care CSM Iasi XXI nu a contat, pentru ca o singura victorie din 12 meciuri disputate este un trist record. Antrenamentele iesencelor se desfasoara in sala Gradinari, in conditii destul de bune, pe pista atletica fiind amenajat chiar si un teren de handbal aproape de dimensiuni oficiale. Tinind cont de "gaurile" din echipa, se pare ca Rapid Bucuresti va trimite la Iasi, deocamdata sub forma de imprumut, un inter, in calcule intrind si alte citeva handbaliste ale caror nume sint tinute la mare secret, pentru a nu intra si alte echipe pe fir. Daca intr-adevar vor fi aduse noi jucatoare la Iasi, transferurile nu vor fi spectaculoase, majoritatea handbalistelor din prima liga fiind in acest moment sub contract. Exceptie fac Mihaela Cracana, care ar dori sa se reintoarca la echipa dupa ce transferul in strainatate a esuat, in aceeasi situatie gasindu-se si Lacramioara Pintilei – Alexescu, la final de contract cu Otelul Galati. Come-back-ul fostului centru al echipei galatene, cu prezente si in echipa nationala, depinde in mare masura de insuccesul unui transfer in Italia, unde Alexescu a dat probe de joc. Oricum, varianta revenirii lui Alexescu la Iasi dupa aproape 10 ani este demna de luat in calcul. In schimb Anicuta Caraiman, o alta handbalista care a jucat la Iasi si care a dorit sa revina acasa, s-a transferat la HC Dunarea Braila, in Divizia A, competitie a carui tur s-a si incheiat deja.
Important este ca gruparea handbalistica ieseana si-a regasit linistea financiara odata cu preluarea "corvezilor" de catre Regionala CFR, condusa de directorul Genu Apostol. Ar mai ramine patru indemnizatii de efort a cite 600.000 de lei, pe care CSM Iasi trebuie sa le achite, pentru ca drepturile financiare ale jucatoarelor sa fie la zi. Pina la debutul Ligii Nationale, CSM Iasi XXI urmeaza sa efectueze un cantonament la munte, cel mai probabil la Vatra Dornei. (Leonard CANANAU)

Comentarii