Italienii in frunte

vineri, 22 mai 2009, 21:41
2 MIN
 Italienii in frunte

Campionatul National de Raliuri – Dunlop a debutat aseara la Iasi cu Super-speciala de la Ripa Galbena, o proba care a scos in evidenta maiestria pilotilor. Dupa trei ore de competitie, care au facut deliciul celor aproximativ 1.500 mii de spectatori, cistig de cauza a avut italianul Alex Bruschetta, in premiera la CNR si care are in spate o carte de vizita impresionanta dupa ce a reusit rezultate deosebite in campionatul tarii natale, in cel european si in WRC. Alegind sa concureze acum pe un Subaru, pe pozitia secunda a venit celalalt italian, Marco Tempesta, medaliatul cu bronz al ultimelor trei editii ale CNR. La o secunda a venit apoi ocupantul locului secund in clasamentul gereral, Gergo Szabo, in vreme ce Valentin Porcisteanu a ajuns dupa aproape trei secunde mai mult. In plutonul primilor zece clasati sint nume asteptate ca David, Ungur, Girtofan, Marisca si Abraham, campionul de anul trecut la grupa H fiind la prima prezenta in acest sezon. Finlandezul campion anul trecut la general, Jarko Miettinen, este pe locul unsprezece avind cinci secunde peste Bruschetta, Edwin Keleti (plus copilotul ministru Victor Ponta) concureaza anul acesta pe Renault Clio si sint la 6.3 secunde, in vreme ce prestatie buna a avut juniorul Lucian Girbacea, ajuns dupa 7.2 secunde. Super-speciala pe care nu s-a inregistrat nici un abandon a avut si invitati, multiplul campion Titi Aur reusind o demonstratie de maiestrie pe o Honda coupe in vreme ce subprefectul Cristi Angheluta a incercat un Lexus insa a strunit greu caii putere ascunsi sub capota masinii.

Pentru piloti greul incepe abia astazi cind sint programate celelalte opt probe speciale ale Raliului Iasului. "Ne asteapta o zi lunga. Din fericire, suprafata probelor este de buna calitate iar decisiva cred ca va fi proba de la Popesti.", spune Vali Porcisteanu, ocupantul locului secund in clasamentul general si care considera macadamul suprafata lui favorita. Startul primei masini va fi dat astazi la ora 9.01 iar prima proba speciala incepe la Tacuta, la ora 10.04. Vor fi cite doua speciale la Tacuta (9.1 km), Dobrovat (11.8 km) si Poieni (8.4 km) si cite o trecere pe la Popesti (29.4 km) si Voinesti (24.9 km).

Top 10 la Super-speciala: 1. Alex Bruschetta – 1:20.5; 2. Marco Tempesta – la 0.1 sec; 3. Claudiu David – la 0.2 sec; 4. Gergo Szabo – la 1 sec; 5. Thomas Abraham – la 1.5 sec; 6. Daniel Ungur – la 2 sec; 7. Valentin Porcisteanu – la 2.7 sec; 8. Dan Girtofan – la 3.3 sec; 9. Bogdan Marisca – la 3.7 sec; 10. Valentin Banciu – la 4.4 sec.

Orele de start (prima masina): PS 2 – Tacuta (ora 10.04), PS 3 – Dobrovat (ora 10.27), PS 4 – Poieni (ora 11.10), PS 5 – Tacuta (ora 12.38), PS 6 – Dobrovat (ora 13.01), PS 7 – Poieni (ora 13.44), PS 8 – Popesti (ora 15.17), PS 9 – Voinesti (ora 17.05).

 

Vezi Super-speciala de la bordul masinii lui Valentin Porcisteanu 
 

Comentarii