La arme, vasluieni!

luni, 25 iulie 2011, 21:56
2 MIN
 La arme, vasluieni!

Astazi, a doua clasata in campionatul Romaniei, FC Timisoara trebuia sa debuteze in noua editie a Ligii Campionilor. Din cauza evenimentelor neplacute care s-au derulat in legatura cu echipa de pe Bega, echipa care va deschide pirtia in prima competitie europeana a cluburilor este a treia clasata, FC Vaslui, care va juca, de la ora 21:45, cu formatia olandeza FC Twente Enschede. Meciul se va juca in deplasare, dar nu pe stadionul "De Grolsch Veste", caruia i s-a prabusit o parte din acoperis in vara, in timpul unor lucrari de extindere. Desi s-a vehiculat intens ideea ca meciul sa se joace la Gelsenkirchen (un oras german aflat la o distanta de circa 100 km de Enschede), conducerea clubului olandez a decis sa joace acest meci pe stadionul "Gelredome" din Arnhem, care apartine unui alt club cunoscut din Tara Lalelelor, Vitesse. De remarcat ca nici FC Vaslui nu va juca returul pe propriul stadion, ci la Piatra Neamt, intrucit arena vasluiana nu indeplineste conditiile de a gazdui meciuri de Liga Campionilor.

Twente Enschede este o echipa puternica din campionatul olandez, pe care l-a cistigat in 2010. Anul trecut a participat in Liga Campionilor, intr-o grupa din care au mai facut parte Inter Milano, Tottenham si Werder Bremen, si s-a clasat pe locul III, trecind in Liga Europa, unde a ajuns pina in sferturi, faza in care a fost eliminata de Villarreal. Cu inca un an in urma, Twente a fost colega de grupa cu Steaua in Europa League, cele doua partide incheindu-se la egalitate: 0-0 la Enschede, 1-1 la Bucuresti. Cei mai buni jucatori ai echipei antrenate, in acest sezon, de Co Adriaanse sint Emir Bajrami (suedez de origine kosovara), Luuk de Jong si veteranul Denny Landzaat, care este incert pentru partida de astazi. De asemenea, este posibil sa nu joace virfurile titulare, Mark Janko (austriac) si Bryan Ruiz (costarican), tehnicianul nefiind multumit de prestatia lor in ultimele jocuri de pregatire.

In privinta trupei vasluiene, lucrurile sint mai limpezi, Viorel Hizo neavind probleme de lot, cu exceptia portarului titular, Dusan Kuciak, care nu s-a prezentat la pregatiri. Totusi, pe linga diferenta de valoare dintre cele doua echipe, mai sint doua probleme: efectele startului nereusit in campionat (dupa infringerea cu 0-3 in fata Rapidului) si imposibilitatea clubului de a face transferuri, datorita unui litigiu cu fostul sau jucator, Marko Ljubinkovic. Obiectivul vasluienilor este o remiza, sau o infringere la scor minim (cu gol marcat) pentru a avea mai multe sanse pentru returul de saptamina viitoare, de la Piatra Neamt. Partida de la Enschede va putea fi urmarita pe DigiSport.

 

Formatiile probabile

Twente: Mihailov – Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Leugers – Brama, Berghuis, Janssen, Chadli – de Jong, Bajrami. Antrenor: Co Adriaanse.

Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Cinu, Papp, Balace – Costin, Pavlovic – Adailton, Wesley, Sinmartean – Bello. Antrenor: Viorel Hizo.

Arbitru: Ivan Bebek (Croatia)

Comentarii