La Euro, nu castiga Chelsea!

Subtitlu

duminică, 24 iunie 2012, 23:56
3 MIN
 La Euro, nu castiga Chelsea!

 

Anglia: 1. Hart – 2. Johnson, 6. Terry, 15. Lescott, 3. Cole -16. Milner (’60 – 7. Walcott), 4. Gerrard (cpt), 17. Parker (’94 – 8. Henderson), 11. Young – 10. Rooney- 22. Welbeck (’60 – 9. Carroll). Antrenor: Roy Hodgson.

Italia: 1. Buffon (cpt) – 7. Abate (‘90^1 – 2. Maggio), 15. Barzagli, 19. Bonucci, 6. Balzaretti- 8. Marchisio, 10. Pirlo, 18. Montolivo, 16. De Rossi (’80 – 23. Nocerini)  – 9. Balotelli, 10. Cassano (’78 – 22. Diamanti). Antrenor: Cesare Prandelli.

Arbitru: Pedro Proença (Portugalia).

Cartonase galbene: Barzagli, Maggio

Orizontul de asteptare era imens in privinta ultimelor doua sferturi ale Euro 2012, dar dupa cel de sambata s-a redus simtitor. Insa Anglia si Italia au demonstrat, macar timp de 45 de minute, cum arata fotbalul generos. Primele minute au apartinut Italiei: combinatii in viteza in preajma careului advers, cu incercari de a surprinde vigilenta lui Joe Hart. Si aproape ca au reusit in min. 3, cand, la capatul unei asemenea combinatii, mingea trimisa naprasnic spre vinclu de Daniele de Rossi a zgaltait bara. Sut care n-a afectat numai bara, ci si echipa Angliei, care a trecut la treaba, cu stravechiul ei "Kick And Run" in varianta moderna. N-au trecut decat doua minute si Buffon s-a intrebuintat serios pentru a scoate un sut al lui Johnson. In minutul 14, Rooney a plonjat dintre fundasii englezi, dar lovitura sa de cap n-a nimerit tinta. Balanta nu s-a inclinat in favoarea Angliei, perioadele de dominare schimbandu-se destul de des. De pilda, in minutul 25, Pirlo a gasit o verticalizare de 40 metri pentru Balotelli, dar singurul italian de culoare s-a balbait in fata lui Terry, iar mai tarziu Hart a respins disperat o torpila a lui Cassano, neinspirat pana atunci. Iar intre cele doua ocazii, Welbeck n-a reusit sa  fructifice centrarea de manual a lui Rooney. Sirul fazelor fierbinti din prima repriza s-a incheiat cu o noua ocazie irosita de Balotelli, care a tras in inaltul cerului dintr-o centrare cu capul semnata Cassano (’43). O repriza pentru toate gusturile (ofensiv, defensiv, tacticizat, uneori chiar si tiki-taka) s-a incheiat fara gol. N-a fost, din pacate, cazul si dupa pauza.

In startul partii secunde s-a consemnat o intensificare a atacurilor italiene, soldata cu cateva mari ocazii (’48 – De Rossi, pe langa, din 6 metri; ’52 – Balotelli l-a tintit pe Hart, mingea a revenit la Montolivo, care a tras pe langa poarta; ’59 – acelasi Balotelli, incercare de foarfeca pe spate), toate pe un fond de oboseala a aparatorilor englezi, cu exceptia lui Terry ("taticul" lui Balotelli). Cu toate acestea, Hodgson a mutat ofensiv, cu Walcott si Carroll, in amintirea magnificei reprize cu Suedia. Finalul meciului nu a mai fost atat de spectaculos, englezii s-au retras in aparare, in timp ce italienii dominau steril, fara sa pericliteze cazemata lui Hart, ajungand apoi sa plagieze tiki-taka spaniola. Dupa minute bune fara ocazii de gol a aparut imensa sansa a lui Nocerino (’89), Glen Johnson fiind salvatorul Angliei, iar in ultimele secunde ale celor 90 de minute, Rooney a ratat din foarfeca pe spate.

In prelungiri, Italia forteaza, iar Anglia joaca precum… Chelsea. Ocaziile apartin, firesc "squadrei", cu nou-intratul Diamanti in prim plan: o bara, o reluare pe langa poarta din 8 metri si o centrare pentru golul (anulat corect pentru ofsaid) lui Nocerino. S-a ajuns la lovituri de departajare intre Anglia si Italia: 0-1, Balotelli; 1-1, Gerrard (pe langa Buffon); ratare Montolivo (pe langa!); 2-1, Rooney; 2-2, Pirlo (scarita peste portarul in plonjon); ratare Young (sut in transversala); 2-3, Nocerino; ratare Cole (apara Buffon); 2-4, Diamanti. Soarta a tinut cu echipa pozitiva.

CAS

Ce a mai ramas?

27 iunie          21:45  Donetk           Portugalia – Spania

28 iunie          21:45  Varsovia         Germania – Italia

1 iulie             21:45  Kiev                FINALA

  

Comentarii