La nivelele C si D

luni, 20 noiembrie 2000, 00:00
4 MIN
 La nivelele C si D

Tractorul: Ene – Cojocaru, Bica, Oancia – Padurariu, Oncica (’46 Mircea Gheorghe), Margaritescu, Mocanu (’71 Harap), Boiciuc – Bratu, Cristean (’64 Tamas). Antrenor: P. Enache.
Poli: Stoian – Urdaru (’17 Andries), Constantin, Ilie, Rupedeal – Gavrilescu, Ionescu, Romila (’46 Soponariu), Basascu – Murgu (’73 Butnaru), Capusa. Antrenor: I. Dumitru.
Cartonase galbene: Boiciuc – Capusa, Ilie, Ionescu.
Arbitri: G. Caloian; G. Mihalache (ambii din Buzau), G. Andrei (Bucuresti).
1-0, min.10: Rupedeal pierde usor o minge la mijlocul terenului, balonul ajunge la Oncica, care trece de Romila si inscrie cu un sut din careu;
2-0, min. 35: centrarea lui Bratu este reluata cu capul in plasa de Cristean, complet liber in careu;
3-0, min. 62: Bratu, nemarcat la 8 metri, inscrie dupa o centrare a lui Boiciuc.
Exceptind deplasarea de la Borsec (1-5), Poli Iasi facea pe toata lumea care asista la meciurile sale sa se mire de pozitia din clasament a moldovenilor. Simbata, la Brasov, oaspetii au aratat insa exact ca o echipa codasa, nu intimplator iesenii inregistrind a doua infringere din sezon la mai mult de doua goluri diferenta. Lipsa de reactie, gafele imense din aparare si cele tinind de abecedarul fotbalului, chiar resemnarea a lasat o impresie total neplacuta, "spectacolul" pe care incercau sa-l dea arbitrii trecind repede pe planul doi. Motivele legate de lipsurile serioase de efectiv tin doar pina la un anumit punct, inlocuitorii celor cinci absenti avind datoria de a demonstra ca au valoare. Din pacate pentru cei care mai spera in Poli, cenusiul a fost nota dominanta a jocului tuturor iesenilor, "floarea" care mai incerca sa faca primavara fiind Capusa.
Prima repriza a semanat leit cu dezastrul din primele 45 de minute de la Borsec, singurul sut spre poarta gazdelor aparind in ultimul minut! Scorul a fost insa strins datorita evolutiei modeste a gazdelor, gafele prea imense facute de defenisva ieseana ducind la aparitia celor doua goluri. In plus, Tractorul a mai avut doar doua ocazii de a inscrie, lovitura libera a lui Oancia (peste poarta) si "capul" lui Cristean, dupa o gafa a lui Stoian, care a trecut pe linga buturi.
In repriza secunda, jocul de Divizia D a mai crescut pina la "nivelul C", in primul sfert de ora iesenii aratind o cu totul alta fata, Ene salvind la sutul lui Capusa (’50). Minutul 62 a naruit insa orice speranta de relansare a partidei, golul aparut in urma unei faze ca la antrenament stabilind invingatoarea, pentru ca Poli nu vazuse meciul Dinamo-Foresta in care tot din minutul 62 oaspetii au inceput sa construiasca victoria. Onoarea iesenilor nu a putut fi cit de cit spalata nici in minutul 66, cind Andries a trimis din careu pe linga poarta si nici in minutul 73 cind lovitura de cap a lui Rupedeal si sutul lui Capusa din 6 metri au fost respinse. Si gazdele au mai avut posibilitatea de a da impresia ca nu a fost forfait insa Stoian a respins un sut puternic al lui Margaritescu (’85).
In concluzie, pacat de campania anti-fotbal evidenta pe care au facut-o cele doua echipe!
Ironia lui Dumitru
La vestiare, intr-un cerc restrins, antrenorul principal al oaspetilor, Lita Dumitru si-a exprimat banuiala ca unii elevi de-ai sai au "pocnit" meciul, iar despre arbitri fostul international s-a exprimat ca in mod normal ar fi trebuit luati la bataie dupa batjocura la care i-a supus echipa. Pentru evita convocari neplacute la FRF, antrenorul iesean a ales la conferinta de presa o metoda foarte originala de a-si exprima punctul de vedere oficial: "Felicit echipa gazda pentru modul in care a pregatit acest meci. Felicit brigada de arbitri si observatorul. Felicit pe toata lumea pentru ca din astfel de meciuri nu are de cistigat decit fotbalul romanesc". "Lita" a renuntat la ironie doar atunci cind a comentat accidentarea capitanului sau de echipa, Urdaru, transportat la spital in timpul partidei, dupa ce singera abundent la cap. "Arbitrii l-au pus pe jucatorul meu inaintea meciului sa-si scoata ghiulul pentru ca in minutul 15 el sa fie taiat tocmai de un ghiul al unui adversar". Iritat de replica "secundului" brasovean, Vasile Gherghe ("Cristean mi-a spus ca l-a lovit cu cotul"), Dumitru a replicat imediat: "Urdaru era taiat in mai multe locuri. Poate brasoveanul are fiare in coate!" Altfel, Dumitru si-a anuntat revenirea la Iasi pentru marti cind "va trebui sa avem o discutie lamuritoare cu toata lumea pentru a vedea ce mai vrem de la echipa". + Impresionant "parc auto" la stadionul Tractorul, jeep-urile patronului rapidist George Copos si a presedintelui giulestean Constantin Anghelache fiind atractia. Din staff-ul divizionarei A au mai fost prezenti Grigore Sichitiu si Marian Rada. Copos a lasat perplex pe multa lume prin cuvintele spuse lui Dumitru ("In prima repriza ati jucat destul de bine") fapt ce a taiat orice alta intentie de dialog pe tema fotbalului cu patronul bucurestean. + Pe linga echipament gazdele primesc de la Rapid 1 miliard de lei anual, in plus, jucatorii imprumutati de "visinii" fiind platiti de clubul de sub Podul Grant. + Campania electorala se simtea si pe stadionul brasovean si pe autocarul cu care oaspetii au facut deplasarea, afisele cu politicieni fiind vizibile la tot pasul. (Ovidiu MINEA)

Comentarii