La pretentii inainte, la razboi inapoi

vineri, 25 aprilie 2008, 18:37
2 MIN
 La pretentii inainte, la razboi inapoi

Daca mai trebuia demonstrat inca o data ca lucrurile scirtiie la echipa ieseana de baschet feminin iar pretentiile sint mult peste posibilitati, ei bine, atunci ieri s-a reusit acest lucru. Dupa toata tevatura legata de restantele salariale si "greva" de o saptamina pe care a promovat-o Aurelia Lazar, era de asteptat ca lucrurile sa intre pe fagas norma, cita vreme conducatorii si-au achitat obligatiile si in plus au stat cu bani de prima in buzunare in asteptarea unui succes.

Din pacate, totul a fost un fiasco pentru ca gazdele n-au fost in stare sa treaca de un adversar pe care l-au mai intilnit de doua ori in acest sezon si l-au invins de fiecare data. Din pacate toate temerile antrenorului Gabi Mihailescu legate de pregatirea precara a jucatoarelor sale s-au adeverit iar Politehnica-National si-a dovedit suficienta terminind in genunchi o partida in care jucatoarele s-au sufocat realmente.

Inca din start studentele s-au dat in stamba si suita de ratari din toate pozitiile au permis Municipalului sa se desprinda pe tabela. Se parea ca sfertul secund va aduce situatia la normal insa egalitatea la 18 din min. 22 a fost doar un foc de paie cita vreme oaspetele au revenit puternic, au facut varza cu patrunderi apararea ieseana si au dus tabela la 18-30 (’17). Lazar si Panait n-au contat sub panoul advers, de la distanta s-au trimis "avioane" in disperare de cauza si la pauza mare tabela o luase deja razna.

Nici in partea secunda lucrurile nu s-au schimbat radical in conditiile in care doar Panait si-a revenit. Apararea avansata n-a mers pentru ca pe gazde nu le-au tinut picioarele, Tecoanta n-a fost capabila sa-si conduca echipa si in plus a bombardat fara efect de la distanta iar lipsa temporara din teren a celei mai masive dimbovitence n-a fost speculata de "grevista" Lazar, cea care in 20 de minute, pe linga mingile pierdute, a reusit sa arunce de doua ori la cos si sa inscrie o singura data.

Cu atitea argumente lipsa nu-i de mirare ca Politehnica-National a inclinat steagul si in acelasi timp a pierdut statutul de favorita la cistigarea acestui duel, avind nevoie acum de succes obligatoriu la Tirgoviste, pe 30 aprilie, daca vrea sa duca "razboiul" in prelungiri.

Pentru Politehnica-National au evoluat Tecoanta (7 puncte, 1×3), Bordeianu (10, 2×3), Causan (11, 1×3), Panait (17) si Lazar (3) apoi Birsan (6, 1×3) si Gavrilescu.

Comentarii