La revedere, rugbisti

sâmbătă, 24 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 La revedere, rugbisti

Necalificarea echipei nationale de fotbal la Campionatul Mondial a fost receptata, peste tot, ca un dezastru national. La numai o saptamina, "performanta" rugbistilor lui Mircea Paraschiv la Londra, ne-a aratat tuturor ca se poate si mai rau. Ba mai mult, mai rau decit acest record mondial al rusinii, nu se poate! Daca amintim ceea ce este jenant de amintit, este pentru faptul ca tocmai acest moment penibil a fost cauza pentru care Liga Nationala a mingii ovale a fost intrerupta timp de o luna. Pentru ca virfurile acestui sport sa se antreneze cit mai virtos, in scopul obtinerii unei performante demne de povestit nepotilor, pe "Twickenham". Si sint multe de povestit despre starea actuala a rugbiului romanesc, numai ca, sezonul intern intra la hibernare dupa ce-a de-a patra etapa a play-off-ului si este destul timp de povestit la gura sobei.
Deocamdata, avem ultima etapa a sezonului, etapa pigmentata de eternul derby Dinamo – Steaua (ca si in fotbal), in care o extrem de previzibila victorie dinamovista ar reprezenta distantarea decisiva. Rugbistii ieseni ai lui Iulian Iftenie si Bogdan Budisteanu, nu s-au incarcat de onoruri prin Engliterra, dar au dus, pina acum, o lupta corecta si onesta pentru supravietuirea in elita romaneasca. Asa cum s-au prezentat, cu o echipa intinerita cu juniori, si cirpita cu jucatori reactivati, au intrat in octetul fruntas, au fost la un pas de a invinge Clujul si Steaua, iar astazi, pe terenul de peste Bahlui vor incerca sa depaseasca un adversar mai accesibil, care, insa, a reusit sa ajunga in play-off, datorita unei victorii asupra Stelei la Bucuresti. Deocamdata, Poli Agro Romtelecom se afla pe ultimul loc in clasament si pot scapa de lanterna, daca bat trupa lui Gelu Cauia si, daca, Callatis Mangalia se vor inclina in fata baimarenilor.
Asa cum s-a prezentat in ultimele zile, vremea pare a tine cu rugbiul. De aceea, nadajduim ca publicul cald de pe "Nena" va veni sa sustina ambitioasa echipa ieseana in ultima confruntare a anului. Si s-o poarte spre victorie!
Celelalte meciuri ale etapei : Dinamo – Steaua; "U" Cluj – Farul Constanta; Callatis Mangalia – Remin Baia Mare. (Nic. G)

Comentarii