Le-am facut parul permanent

duminică, 03 iunie 2007, 21:28
2 MIN
 Le-am facut parul permanent

Ne asteptam ca echipa feminina de handbal a Romaniei sa nu aiba probleme prea mari cu calificarea la Campionatul Mondial din Franta. Am fi fost multumiti cu un egal sau chiar cu o infringere la limita in fata suedezelor, in prima mansa a meciului de baraj de la Udevalla. Realitatea a intrecut toate asteptarile, echipa Romaniei a umilit Suedia pe terenul sau, cu scorul de 25-16 (14-5), nordicele suferind una dintre cele mai rusinoase infringeri din istoria handbalului suedez. Elevele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au luat "maul" gazdelor inca din primele minute, inscriind patru goluri unul dupa altul, prin Ionela Gilca (2), Ramona Maier si Valentina Ardean, ultima ratind o aruncare de la 7 metri pentru 5-0. Un usor moment de relaxare a tricolorelor aduce scorul la 4-3, dar atit le-a fost suedezelor, valoarea handbalistelor romane pompind scorul pe tabela pina la un incredibil 14-5 la pauza, aceasta si din cauza celor citeva interventii spectaculoase ale portarului Luminita Dinu.
Dupa pauza, echilibrul se arata doar in primele minute si poate s-ar fi inregistrat un scor nemaiauzit la sfirsit, daca pe final, Tadici n-ar fi introdus si garnitura de rezerva. In minutul 5 al partii secunde, se produce si reintrarea lui Carmen Amariei-Lungu dupa doi ani de absenta, jucatoarea de la Slagelse, inca neintegrata in lotul Romaniei, nereusind mare lucru. In ultimele minute ale partidei a aparut in poarta si rezerva Tereza Tamas, care s-a dovedit de valoare apropiata titularei. Diferenta de noua goluri de la pauza s-a pastrat si in final, ceea ce face ca meciul revansa de pe 9 iunie, care se va desfasura la Rimnicu Vilcea, sa fie simpla formalitate. Implicit, calificarea Romaniei la Mondiale, unde se spera la cistigarea titlului.
Pentru Romania au marcat: Ramona Maier (7 – 2 X 7 m), Valentina Ardean(4), Adina Meirosu (4), Ionela Gilca (3), Steluta Luca (2), Aurelia Bradeanu (2), Valeria Bese (1), Roxana Gheorghe (1) si Adriana Nechita (1).

Comentarii