Lupte de cartier in Capitala

vineri, 11 mai 2001, 23:00
3 MIN
 Lupte de cartier in Capitala

Petrolul Ploiesti – FC Brasov (in tur, 0-1). O partida care poate lansa una dintre cele doua echipe spre Europa. Ambele grupari s-au cam odihnit in etapa trecuta, ploiestenii cedind fara drept de apel punctele in Drumul Gazarului, in timp ce brasovenii au "realizat" singurul blat ratat din forbalul romanesc.
Otelul Galati – Astra Ploiesti (1-2). Datorita inconstientei unui oficial galatean, care l-a lovit pe arbitrul Sorin Altmayer, jucatorii Otelului vor schimba Dunarea cu Marea, meciul cu Astra fiind programat pe stadionul din Constanta. Reintrata in groapa cu furnici, echipa galateana va avea un adversar dificil in formatia ploiesteana, recent aureolata cu o victorie la scor in fata liderului.
Gaz Metan Medias – Universitatea Craiova (1-2). Un examen dificil au si oltenii lui Sandoi, pe terenul lanternei rosii, care trebuie sa cistige toate punctele acasa si sa ciupeasca unul din deplasare pentru a indeplini baremul. La acest meci, arbitru de rezerva este ieseanul Cip Paraschiv.
FC Arges – Foresta Suceava (2-2). La modul cum se comporta echipele noastre ce se pretind de virf, Argesul ar putea forta chiar titlul. Dar astazi, ei intilnesc o echipa ambitioasa, ajunsa din motive obiective si subiective in zona suferintei. Tot din motive obiective si subiective, pronosticam un meci strins, ba chiar deschis oricarui rezultat.
FCM Bacau – Gloria Bistrita (1-2). Invinsa la Brasov, adica unde se astepta cel mai putin, formatia din Bacau are putine sanse de salvare. Nu stim ce probleme poate pune Bistrita gazdelor, care, cind vor sint al naibii de periculoase in deplasari, dar bacauanii vor juca cu siguranta la turatia maxima, daca mai vor sa joace simbata dupa-amiaza.
Ceahlaul P. Neamt – Rapid (1-1). Convulsiile care zguduie tabara alb-visinie pot reprezenta o mana cereasca pentru nemtenii aflati, in clasamentul adevarului, la cota -6, cu vedere spre -9. Deci, "pi buni sau pi reli", trupa lui "Pinalty" este obligata sa cistige. Acelasi lucru il vor insa si suporterii din Giulesti, a caror forta de lobby este binecunoscuta.
Dinamo – Rocar (3-1). Cind a intrat in Divizia A, Rocar era un fel de satelit al lui Dinamo. Acum, insa, lucrurile s-au schimbat diametral, dar unele coincidente de interese pot fi gasite. Se pare ca Dinamo are sanse reduse de a redeveni campioana, dar doreste Cupa Romaniei, vis care depinde si de replica Rocarului. Pe de alta parte, cupa e frumoasa si pentru Rocar, dar parca mai dulce e viata in Divizia A. Asa ca… ce-o iesi, om vedea…
Steaua -FC National (2-1). Daca Steaua trece cu bine ziua de miercuri, deci dupa meciurile cu National si Rapid, se poate considera campioana. Pentru partida de astazi, Steaua ar putea fi considerata favorita, dar echipa bancara s-a intarit cu "proscrisii" lui Netoiu, Papura si Gabi Popescu si, in plus, are si adrenalina inecatului. Asa ca suporterii ros-albastri vor transpira puternic pe stadionul din Ghencea…
Toate partidele vor incepe la ora 18,00, cele doua derbiuri bucurestene fiind televizate, "la concurenta": Dinamo – Rocar (pe TVR 1) si Steaua – FC National (pe Pro TV). (GIN)

Comentarii