Mai mare daraua decit ocaua

miercuri, 20 februarie 2002, 00:00
2 MIN
 Mai mare daraua decit ocaua

Stadionul "Emil Alexandrescu" este, fara nici un dubiu, unul dintre ghimpii existenti in coasta executivului local. Repetatele semnale de alarma trase vizavi de starea jalnica a arenei ce poarta numele popularului fost primar iesean au dat nastere doar la declaratii sforaitoare de genul "Vom face cel mai modern stadion din tara" sau la obisnuita impasibilitate a lui Constantin Simirad. Desi au fost alocate in 2001 ceva fonduri pentru expertizare si mici lucrari de consolidare ale stadionului din Copou, nici un pai nu s-a miscat vizavi de consolidarea tribunelor ce sint la un pas de prabusire sau in ceea ce priveste cosmetizarea unei constructii ale carei "mucigaiuri" ar fi putut spori din plin inspiratia lui Arghezi.
Invitat luni la emisiunea "Fair Play", difuzata in fiecare saptamina de la ora 16,15, la Radio Nord Est, consilierul PSD Costel Adascalitei a avut o propunere socanta: " Sint constient de starea de degradare a stadionului si sint convins ca Iasul merita o arena deosebita care ar putea organiza atit meciuri de fotbal dar si intilniri sportive de nivel inalt, cum a fost cea de rugby cu Rusia, sau concerte in aer liber. Dar, din cite stiu eu, refacerea stadionului ar costa 100 de miliarde de lei. Mai ieftin cred ca am iesi daca am demola actuala constructie, in etape, si am construi alta, la standardele actuale" . Asadar, pina la aplecarea consilierilor locali asupra problemei stadionului, o alta propunere poate fi trecuta in acest dosar.
Altfel, doi dintre cei 18 ascultatori care au telefonat pentru a participa la concursul saptaminal dotat cu un premiu constind intr-un tort oferit de "Cofetaria Select "au intrat in dialog cu Costel Adascalitei. Constantin Dumitriu l-a intrebat ironic pe consilier " Daca ati mai fi fost membru al Partidului Moldovenilor si nu al PSD, cum sinteti acum, ati mai fi spus ca sprijiniti fotbalul? " in timp ce Ghita Grancea a reprosat lipsa de implicare a autoritatilor locale in privinta realizarii infrastructurii din preajma stadionului Constructorul, acolo unde Grancea a construit o moderna baza de tenis de cimp. (Ovidiu MINEA)

Comentarii