Matinal cu Lucian

joi, 12 martie 2009, 22:42
2 MIN
 Matinal cu Lucian

Aflat pe linia dreapta a meciului cu Fulgencio Zuniga, in care isi pune in joc centura de campion mondial IBF a categoriei super-mijlocie, pugilistul roman Lucian Bute a acordat un interviu pentru Showtime, postul de televiziune nord-american care transmite lupta de vineri seara (simbata dimineata in Romania, la ora 6,00, preluare pe ProTV), apreciind ca viteza superioara va fi principalul sau atu. "L-am vazut pe Zuniga pe mai multe inregistrari, si primul lucru care imi vine in minte este ca trebuie sa-l domin prin calitatea mea evident superioara – viteza", a spus Bute.
intrebat in legatura cu sprijinul publicului din Montreal (meciul este gazduit de Bell Center, biletele fiind vindute in totalitate), Lucian Bute, neinvins in cariera, a spus: "La Montreal mi-am facut debutul ca profesionist si iubesc acest oras. Sa boxezi acasa, aceasta reprezinta un avantaj, dar odata ce rasuna gongul nimeni nu te poate ajuta cu adevarat, numai tu, singur, poti face acest lucru. Desigur, arena este alaturi de tine, ti se scandeaza numele, dar nimeni nu te poate ajuta. Esti doar tu cu tine si trebuie sa lupti. intre corzi, nu ai niciun avantaj".
Bute a precizat ca l-a vazut pe adversarul sau, Fulgencio Zuniga, pe casete, urmarind in special ultimele sale trei meciuri, in primul rind cel cu Denis Inkin, pentru titlul super-mijlociilor in versiunea WBO, un meci foarte echilibrat, pe care unii l-au vazut in favoarea lui Zuniga. "A fost cu adevarat o lupta foarte, foarte strinsa si as crede chiar ca Zuniga a cistigat. Am vazut, de asemenea, un meci de acum trei ani, cu David Lopez, un stingaci, ca si mine. Lopez l-a batut pina in rundul final, cind Zuniga l-a facut KO, ceea ce imi demonstreaza ce inima mare are. Nu cedeaza niciodata lupta, mai ales cind e vorba de un meci pentru titlu. In fine, l-am vazut in meciul impotriva lui Victor Oganov. Mi se pare ca am viteza de partea mea. Am stilul de lupta potrivit si cred ca voi duce lupta in stilul meu. Iar stilul meu este viteza ucigatoare".
Reporterul de la Showtime l-a intrebat pe Bute daca il poate compara pe Zuniga cu Librado Andrade, precedentul adversar, intr-un meci cistigat la puncte de roman, care, insa, a terminat in mare dificultate, fiind numarat si aproape groggy pe final. "Este destul de asemanator. Vreau sa spun ca Andrade este mai putin puternic decit Zuniga, care are mai multa forta si este mai periculos in loviturile izolate", a spus Bute, adaugind ca ar vrea sa mai lupte o data cu Andrade. "Daca el va trece de meciul cu Vitali Tipko si va fi desemnat viitorul meu adversar". (AGERPRES)

Comentarii