Matinca acuza Poli Unirea

miercuri, 19 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Matinca acuza Poli Unirea

Dupa cum v-am informat, Vasile Matinca, protagonistul celui mai scump transfer realizat in istoria gruparii din Copou a fost prezent marti in Iasi pentru a discuta cu noua conducere viitorul sau. Jucatorul s-a accidentat grav in ultimul minut al meciului de la Fieni, cu Cimentul, din sezonul trecut, fiind apoi operat de menisc. Dupa recuperare, necazurile au continuat, fotbalistul de 27 de ani fiind anuntat de medici, in vara, ca trebuie sa suporte si o interventie chirurgicala la ligamente.
"De atunci tot sun la club pentru ca sa mi se onoreze contractul pe care-l am pina in 2004 cu Poli si care prevede sa primesc si cind sint accidentat salariu, 50% din prime si banii necesari operatiei care costa peste 500 $, inclusiv recuperarea. Am tot fost aminat de la o zi la alta, asa ca m-am decis sa vin la Iasi sa vorbesc fata in fata cu conducerea. Domnul presedinte Hodea nu a fost de acord sa-mi dea banii pentru operatie si nici salariul, pina cind nu semnez un alt contract, mult mai mic fata de cel pe care-l aveam si care si asa era cel mai mic de cind sint fotbalist. Mai mult, desi domnul Mihai Alexa s-a oferit sa imprumute clubul cu banii necesari operatiei mele, acest lucru nu s-a facut pentru ca nu s-a schimbat contractul pe care-l am de pe Poli, pe Poli Unirea. Acum nu imi ramine decit sa ma imprumut pentru a ma opera si a nu mai pierde timpul in vederea reintrarii pe teren din retur. Retur care nu cred ca ma va mai prinde la Iasi pentru ca sint decis dupa modul in care am fost tratat sa-mi depun memoriu pentru a deveni jucator liber. Si, din cite m-am interesat, Poli nu va putea cere nici un leu pe mine!"
Pozitia presedintelui Pavel Hodea, aflat ieri la Bucuresti pentru rezolvarea transferurilor lui Florin Dan, C. Sinmartean si Stamate, a fost oferita telefonic: "Personal imi doresc ca Matinca sa joace la Poli. Cum nu avem acum fondurile necesare operarii lui, imprumutam banii de la domnul Alexa pentru ca sa-l facem apt de joc. I-am propus ca atunci cind va putea juca sa negociem un nou contract cu el pentru ca Matinca are contract cu Poli nu cu Poli Unirea iar pina atunci sa primeasca salariu de la noi. Cum el are 3000 de dolari pe an si nu joaca in timp ce la Poli Unirea cel mai mare contract este de 2000 de dolari cred ca era normala o renegociere. In plus, Poli i-a asigurat lui Matinca banii necesari operatiei de menisc insa noua accidentare a aparut pentru ca nu a respectat programul de recuperare incercind sa se transfere la o alta echipa. Chiar daca va depune memoriu, eu spun ca nu avem cum sa-l pierdem pe Matinca. Oricum, in functie de pozitia lui viitoare vom vedea cum vom actiona".
Un alt aspect care poate incruca itele acestui caz este legat de fostul proprietar al jucatorului, Mihai Alexa, care in urma cedarii lui Matinca la Poli, trebuie sa primeasca circa 20 000 de dolari de la club, la vinzarea jucatorului, in baza imprumuturilor pe care le-a facut de-a lungul anilor catre formatia ieseana.
Per total, un caz incurcat, cu o miza destul de mare care merita urmarit. (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii