Meci crucial pentru rugbistii ieseni

vineri, 13 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Meci crucial pentru rugbistii ieseni

Dat fiind importanta ei, partida de astazi dintre Poli-Agro Romtelecom si U. Cluj, din cadrul Ligii Nationale de rugby, va fi arbitrata de un francez. Misiunea de a fi impartial ii revine francezului Yves Bejeurche, un arbitru international a carui intransigenta este recunoscuta pe arenele lumii. In plus, cu toate ca, uneori, se mai obisnuieste ca judecatorii de margine sa fie alesi dintre jucatorii ambelor echipe, la un meci de o asemenea incarcatura, Federatia Romana de Rugby si-a luat toate masurile de siguranta pentru a evita orice contestatii pe teme regulamentare, delegind ca arbitri de margine pe G. Milca (Bucuresti) si V. Nita (Buzau). Mai mult, la meciul de pe stadionul Nena, va fi prezent si Valeriu Stoica, presedintele Colegiului Central al Arbitrilor.
Considerata a fi cuiul lui Pepelea in cadrul acestei ultime etape a fazei grupelor, confruntarea cu echipa ardeleana este de importanta maxima pentru cinsprezecele pregatit de cuplul Verives – Iftenie. In cazul unei victorii la mai mult de doua puncte, Poli-Agro Romtelecom va pasi in play-off de pe primul loc, succesul impotriva clujenilor, fiind privit ca un avantaj si in cazul in care cele doua adversare ar incheia turneul 1-8 la egalitate de puncte. De mentionat faptul ca, indiferent de rezultatul confruntarii directe de la Iasi, ambele combatante vor pasi brat la brat in play-off. "Venim la Iasi sa scoatem un rezultat bun pentru a intra in faza finala cu doua victorii. Vrem sa demonstram ca la Cluj se practica un rugby de calitate", a spus Petru Motrescu, antrenorul ardelenilor, declaratie ce se regaseste si in programul de meci editat de radioreporterul Gheorghe Soana. Programul mai cuprinde rezultatele etapei precedente, echipele probabile, un scurt comentariu ce diseca prima liga de rugby si informatii despre recent incheiatul trial organizat la Iasi sub supravegherea managerului nationalei John Phillips. Cu moralul ridicat, intrucit li s-a recunoscut valoarea prin selectionarea a unsprezece jucatori in reprezentativa Moldovei, iesenii nu concep alta varianta decit victoria. In plus, nu exista accidentari atit de grave incit sa determine lipsa vreunui rugbist din prima garnitura. "Ne-am ocupat de toate, in asa fel incit sa nu existe motive pentru a justifica un eventual esec, la care nici nu vreau sa ma gindesc. Avem obligatia sa respectam angajamentul stabilit prin contract fata de directorul Alexandru Gagea, Romtelecom fiind sponsorul oficial al echipei. Pentru a aspira la o medalie trebuie sa intram in play-off cu o victorie", spune Victor Codreanu, presedintele executiv al clubului de rugby iesean.
De partea cealalta, oaspetii nu au noutati in lot fata de meciul tur, cind au invins echipa ieseana la Cluj la doua puncte diferenta, victorie smulsa in minutele de prelungiri. Singura modificare s-a efectuat pe banca tehnica, Petre Motrescu luind locul demisionarului Stefan Ionescu. Fostul tehnician a renuntat sa mai antreneze echipa chiar inaintea meciului cu iesenii, atunci cind ardelenii nu au intrat in teren pina ce nu li s-au platit drepturile la zi. Acuzind proprii jucatori de lipsa de patriotism local, Stefan Ionescu si-a semnat propria sentinta, la putin timp fiind inlocuit. De mentionat ca echipa clujeana este formata din multi tineri, cel mai experimentat fiind Cristi Sauan, prezent cu nationala Romaniei la Cupa Mondiala din Anglia si Franta. Cert este ca rugbistii ieseni sint motivati sa cistige, chiar si din punct de vedere financiar.Organizatorii conteaza pe o prezenta record pe stadionul Nena, meciul urmind sa inceapa ca de obicei la orele 10.00. (Leonard CANANAU)

Comentarii