Meciuri de groaza in Liga Campionilor

miercuri, 05 august 2009, 22:41
2 MIN
 Meciuri de groaza in Liga Campionilor

Citeva mari surprize erau sa se petreaca in mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, insa favoritii si-au revenit si au reusit sa se impuna. Meciul care a stirnit cea mai mare vilva s-a disputat la Haifa, unde s-au intilnit formatia locala, Maccabi, si FK Aktobe, din Kazahstan. In tur, scorul a fost 0-0, iar experienta superioara a israelienilor nu puneau sub semnul intrebarii invingatoarea. Numai ca in min. 15, scorul era deja 3-0 pentru fotbalistii centro-asiatici, dupa golurile marcate de Avercenko, Ciciulin si Hairullin. Pina la pauza, elevii antrenorului Elisha Levi au recuperat doua goluri prin Katan (’26) si Golsa (’34), insa nu a fost suficient. Georgianul Vladimer Davasvili a fost eroul meciului, care pe parcursul a numai trei minute din repriza secunda (59-62) a rasturnat scorul in favoarea echipei israeliene, care a obtinut o calificare ce parea imposibila dupa un sfert de ora. Doua dintre rezultatele partidelor de marti au provocat deziluzie la Madrid si Florenta, pentru ca, daca Sporting Lisabona si Panathinaikos ratau calificarea, Atletico si Fiorentina deveneau capi de serie la tragerea la sorti a fazei play-off. Sporting nu realizase decit o remiza alba pe teren propriu cu formatia olandeza Twente Enschede, iar in Olanda, fundasul brazilian Douglas a deschis scorul pentru gazde inca din minutul 2. Dar daca in prima mansa portarul olandezilor, Mihailov a fost erou, aparind si un penalty, la Twente a fost recitalul celuilalt goal-keeper, Rui Patricio, care a aparat tot dupa acel gol timpuriu. Mai mult, in cel de-al treilea minut al timpului aditional, portarul lusitan a venit in careul advers al gazdelor, la un corner, si a trimis mingea cu capul spre poarta. Fundasul Wisgerhof a incercat sa evite pericolul, dar n-a reusit decit sa devieze balonul peste Mihailov, condamnind echipa olandeza la eliminare.

Cu 3-1 pe teren propriu, Sparta Praga pornea cu sperante la Atena, insa, dupa ce Berger a ratat o mare ocazie in prima repriza, Panathinaikos a perforat poarta lui Blazek de trei ori, prin Sarriegi (’45), Katsouranis (’54) si Salpingidis (’89), cistigind cu 3-0. Dramatica a fost si partida de la Zagreb, in care Dinamo pornea cu 1-1, scor obtinut pe terenul echipei din Salzburg. Insa austriecii pregatiti de olandezul Huub Stevens au cistigat in capitala Croatiei cu 2-1, prin golurile marcate de Svento (’33) si Nellisse (’83), respectiv, Papadopoulos (’47). In fine, campioana Turciei, Sivassport a invins, pe teren propriu cu 3-1 pe Anderlecht, rezultat care nu a ajutat-o, intrucit belgienii cistigasera prima mansa la Bruxelles cu 5-0.

Rezultate: Maccabi Haifa – Aktobe 4-3 (in tur, 0-0); Sivasspor – Anderlecht 3-1 (0-5); Dinamo Zagreb – Salzburg 1-2 (1-1); Panathinaikos – Sparta Praga 3-1 (0-5); Twente Enschede – Sporting 1-1 (0-0). Celelalte partide din turul trei preliminar al Ligii Campionilor s-au jucat aseara.

Comentarii