„Mici, dar ai dracului!”

joi, 18 februarie 2010, 23:02
4 MIN
 „Mici, dar ai dracului!”

Doar o zi ne mai desparte de revenirea Politehnicii Iasi in focul luptei Ligii I de fotbal, "alb-albastrii" urmind sa joace miine, de la ora 19:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu", primul meci al anului in Copou (Iasul nu a disputat in aceasta iarna nici macar un amical acasa!), adversara fiind Rapid Bucuresti. Firesc, pregatirile iesenilor au intrat in linie dreapta, aseara, dupa un antrenament derulat in cursul dupa amiezii pe terenul II din Copou, antrenorul Petre Grigoras convocindu-si elevii in cantonament. Tehnicianul nu s-a chinuit prea mult pentru a-i alege pe cei 18 jucatori care au urcat la motelul "Bucium", ploaia de absente anulindu-i dilemele de selectie lui "Grig", care a apelat la toti fotbalistii apti de joc! Mai mult, pentru a putea completa simbata foaia oficiala de joc, antrenorul a trebuit sa apeleze si la juniorul Badic, cel care, dupa cantonamentul din Antalya, fusese anuntat ca va evolua in retur la Poli II. Ceilalti 17 jucatori care au intrat in cantonament sint: Plesca, Marc, Straut, Mihajlov, Straton, I. Costache, Cuciula, Birladeanu, V. Negru, Onicas, A. Ionescu, Buhusi, Viveiros, Miclea, Bujor, V. Badea si G. Paun.

Suparat de problemele de lot, dar si de faptul ca nu a reusit sa faca in 2010 nici un antrenament pe terenul propriu, Grigoras a anuntat ca un rezultat de egalitate cu Rapidul nu i-ar displace. "Mi-as fi dorit sa incepem returul sub alte auspicii, atit in ceea ce priveste modul de pregatire si de disputare a jocului cit si al lotului de jucatori. In primul rind, trebuie spus ca nu mai putin de jumatate dintre titularii din tur vor absenta: Ilie e suspendat, Ignatov, Bilba si toti «Cristii» din echipa, Branet, Munteanu si Constantin fiind accidentati. Chiar glumeam amar ca nu vom mai transfera nici un jucator cu prenumele Cristi! Si vremea ne da batai de cap, efectuarea vreunui antrenament pe terenul nostru iesind din discutie. In plus, dupa cum se prezinta vremea, simbata va fi mai mult o lupta in noroi decit un meci de fotbal, fapt care nu ne avantajeaza deloc, in conditiile in care nu stiu daca vom avea pe teren mai mult de un jucator de cimp mai inalt de 1,85. De aceea, le-am spus jucatorilor ca in fata unui adversar care a anuntat ca vizeaza titlul, nu ne ramine decit sa fim ai dracului, daca tot sintem mici! Tinind cont si de valoarea giulestenilor, desi vom juca la victorie, asa cum facem mereu, nu voi fi nemultumit cu o remiza" a spus tehnicianul, care este preocupat in continuare de omogenizarea echipei: "Cu Rapid cred ca vom avea patru jucatori noi in echipa, faptul ca ei nu s-au integrat inca suta la suta simtindu-se. Nici nu era cum sa se realizeze acest lucru de vreme ce Ionescu nu a evoluat in nici un meci, Paun si Onicas in citeva, doar Badea prinzind tot cantonamentul din Antalya. De la toti astept insa o mobilizare exemplara si etalarea unei ambitii care sa demonstreze celor care nu au crezut in ei fie ca nu sint terminati, fie ca meritau sa ramina la Steaua sau Dinamo si nu sa fie imprumutati". In ciuda problemelor amintite, Grigroas a incheiat cu un indemn la optimism: "Chiar daca se anunta un meci extrem de dificil, eu am incredere in echipa mea. Nu uit ca Rapidul are de partea sa si traditia, Poli nereusind sa cistige vreun meci direct dupa Revolutie, ca giulestenii m-au capacit tare atit in tur cit si in alti ani in care antrenam alte echipe, dar nu uit nici de o victorie pe care am reusit-o cu Otelul in fata lor. Important este sa credem in noi pina la capat, chiar daca vor fi si momente de suferinta".

Poli are astazi programat un antrenament, care se doreste a fi a doua sedinta pe iarba de la intoarcerea din Antalya, Grigoras spunind ca va programa un antrenament usor si simbata dimineata.In ceea ce priveste latura organizatorica, sefii Politehnicii au anuntat ca biletele la intilnirea de simbata vor fi puse in vinzare in dimineata partidei, incepind cu ora 9:00, la casele din jurul stadionului. Pretul tichetelor va fi de 10 lei la peluze si 20 lei la tribune. La peluza A sint asteptati a lua loc si circa 1 000 de liceeni, conducerea clubului iesean anuntind ca a distribuit in liceele iesene peste o mie de invitatii gratuite la disputa de miine seara.

O noua corijenta!

Ieri s-a derulat un nou episod care demonstreaza modul in care conducatorii FC Politehnica inteleg sa aiba grija de imaginea clubului. Anuntata a fi organizata la ora 14, conferinta de presa in care urmau a fi prezentate noile achizitii si gindurile oficialilor ieseni legate de meciul cu Rapidul si de a doua jumatate a sezonului, a fost anulata intempestiv, fara nici o explicatie! Anuntul a fost facut tirziu, de ofiterul de presa al clubului, cu circa doua ore inainte de eveniment, atunci cind s-a comunicat ca intilnirea cu reprezentantii mass-media a fost reprogramata pentru astazi, cu doar o zi inainte de meciul din prima etapa a returului.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii