Miine incepe C-ul

miercuri, 03 septembrie 2003, 23:00
2 MIN
 Miine incepe C-ul

Ultima competitie fotbalistica interna ce porneste la drum este divizia C. „Intirziat” chiar si fata de divizia D, esalonul trei are o noua formula de disputare, cu 9 serii a cite 16 echipe. La finele campionatului promoveaza cistigatoarele (la schimb cu ultimele trei clasate din fiecare serie de B) iar ultimele 4 clasate, plus cele mai slabe 5 grupari de pe locurile 12 ale fiecarei serii fac loc in divizia C celor 41 de campioane judetene.
Desi trebuia sa aiba 4 reprezentante in seria I, judetul Iasi a ramas doar cu 3, Mobila vinzind locul promovabil obtinut prin „pasul” spus de Poli Unirea II (campioana D-ului in Iasi) la Husi. In atare conditii, la noul start se vor alinia tot echipele ce au participat si anul trecut in esalonul luat in discutie: CFR Pascani, Viitorul Hirlau si CFR Moldova Iasi, ramasa fara sprijin si fara prima denumire, RATC.
Dupa ce au scapat de retrogradare cu mari emotii, ultimele doua grupari isi propun din nou mentinerea in divizia C.
Fata de sezonul trecut Viitorul Hirlau l-a pierdut pe antrenorul – jucator Adi Cotan (devenit antrenor secund la Poli II), conducerea tehnica raminind pe umerii celorlalti doi antrenori, fostii jucatori ai lui Poli, Ovidiu Burdujan si Maricel Cojocaru. Celelalte plecari, Poenaru si Maldin (reintorsi la Craiova), Moraru (Moldova Noua), Basascu (Pascani) au fost compensate de sosirile unor jucatori tineri, Mihalache si Ipate (Poli II) si Prihor (Steaua, juniori). De asemenea a avut loc un schimb de jucatori cu CFR Moldova, Grigore si Voicu venind in schimbul lui Moisii. Ceferistii, care vor juca in acest tur pe stadionul „Constructorul”, i-au mai adus sub bagheta lui Corneliu Costachescu si Paul Codru pe Dohot (Poli II), Sinescu (Poli) si tinerii Dumitrascu (Pascani) si Pais (Falticeni).
Gindurile cele mai indraznete le are CFR Pascani, trupa pregatita de Emil Lupulescu si Mihai Irimia tragind cu ochiul la un culoar propice promovarii. Bilantul transferarilor este pozitiv, plecarile lui Sribusca (Roman), Dascalescu (Moinesti) si Covrig (Ungaria) fiind compensate de achizitionarea fratilor Andries (cel mai mare jucind, inainte de Laminorul Roman, la Poli), P. Basascu (Viitorul Hirlau), Raileanu (Poli) si Achitei (LPS), „polistul” Brighiu fiind si el la un pas de a fi legitimat de pascaneni.
In aceasta saptamina, FRF a ratificat propunerea ca partidele de C sa se dispute vinerea dupa amiaza, asa ca miine, incepind cu ora 17.00, se va derula prima runda a noului sezon. CFR Pascani primeste, pe teren propriu, replica Cimentului Bicaz, Hirlaul va fi vizitat de Ceahlaul II Tirgu Neamt, echipa ce poate conta, in conditiile intreruperii diviziei A, si pe jucatori de la prima echipa, iar CFR Iasi va afla astazi daca va mai face deplasarea la Bosanci, pentru partida cu Bucovina, formatie ce cocheteaza cu gindul de a nu se inscrie in campionat.
In ceea ce-i priveste pe microbistii ieseni, acestia vor putea urmari partide de C pe stadionul Constructorul, ceferistii migrind in acest sezon de pe Tineretului in cartierul Alexandru cel Bun. (Ovidiu MINEA)

Comentarii