Nastase si Tiriac mai delibereaza

vineri, 21 decembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Nastase si Tiriac mai delibereaza

Actualul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac a declarat ca nu a luat o decizie in privinta depunerii candidaturii pentru inca un mandat de presedinte al forului olimpic roman. " Nu am luat inca o decizie in acest sens. Daca as avea pe cine sa las sa faca aceasta treaba as pleca si miine. Deocamdata, nu vad cine ar putea sa conduca COR. Cornel Marculescu, care-si face foarte bine treaba la nivel international, am inteles ca nu vrea sa candideze. Acum incep sa se vada roadele a ceea ce am facut la COR. Urmeaza o perioada foarte grea, pregatirea Jocurilor Olimpice de la Atena, unde, in primul rind, trebuie sa platim totul pentru ca organizatorii nu mai asigura nici un fel de conditii" , a mentionat Tiriac. Alegerile pentru functiile de conducere ale COR vor avea loc in martie 2002.
Ion Tiriac a precizat ca neacceptarea candidaturii Nadiei Comaneci in vederea obtinerii calitatii de membra a CIO se datoreaza faptului ca membrii comitetului de selectie a candidaturilor au fost "dezinformati". "Dupa discutia pe care am avut-o cu presedintele CIO, Jaques Rogge, Nadia era favorita. Membrii comitetului de selectie a candidaturilor au fost ridicoli prin respingerea candidaturii Nadiei. Rogge mi-a spus ca Nadia ar fi fost cea mai buna alegere, dar ca nu a putut trece peste cerintele acelui comitet de selectie", a spus Tiriac.
Candidatura inaintata de Nadia Comaneci pentru obtinerea calitatii de membra a CIO a fost respinsa, in cursul saptaminii trecute, la Lausanne, de catre Comisia Executiva a forului olimpic mondial, din cauza faptului ca fosta gimnasta romana nu are resedinta in Romania.
In ceea ce-l priveste pe fostul partener din Cupa Davis al lui Tiriac, Ilie Nastase, acesta a fost reales de Adunarea Generala a Federatiei Romane de Tenis in functia de presedinte al acestui for. Nastase a obtinut 41 de voturi, in timp ce contracandidatul sau Alexe Bardan a primit 12 voturi. Membrii Adunarii Generale a FRT au decis ca federatia sa aiba trei vicepresedinti, iar Consiliul Director sa fie format din 15 persoane. In functiile de vicepresedinti au fost alesi: antrenorul echipei de Cupa Davis, Florin Segarceanu (29 de voturi), tehnicianul Alexe Bardan (28 de voturi) si fostul jucator de tenis Dinu Pescariu (26 de voturi). Printre candidatii la functia de vicepresedinte s-au numarat si jucatoarea Ruxandra Dragomir (23 de voturi), antrenoarea echipei de Cupa Federatiei, Florenta Mihai (21 de voturi) si fostul vicepresedinte al FRT Dumitru Haradau (12 voturi).
Ilie Nastase a declarat, imediat dupa alegerea sa in functia de presedinte, ca este posibil sa nu accepte acest post. "Eu am propus ca la conducerea federatiei sa fie alesi niste oameni care fac parte din echipa mea. Din cinci propusi, au fost alesi doar doi, ceea ce mi se pare o lipsa de respect fata de mine. Mi-as fi dorit o echipa completa, asa ca ma mai gindesc daca accept sau nu sa conduc federatia. Mi-am depus deja demisia, dar ministrul Tineretului si Sportului nu a acceptat-o. Urmeaza ca, dupa sarbatori, sa am o discutie cu ministrul Georgiu Gingaras. Daca echipa pe care am propus-o nu va fi acceptata la conducerea federatiei, eu ma retrag din aceasta functie, deoarece in situatia actuala nu am putere de decizie", a spus Nastase.

Comentarii