Nationala de baschet pleaca in Coreea

marți, 02 noiembrie 1999, 00:00
1 MIN
 Nationala de baschet pleaca in Coreea

Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei nu va mai merge la Cluj pentru pregatiri in partea a doua a lunii noiembrie, cum fusese stabilit initial. Prezent la sediul Federattiei Romane de Baschet pentru a stabili programul nationalei, antrenorul clujean Gabriel Olpretean a fost informat de conducatorii forului din capitala ca echipa reprezentativa va efectua un stagiu de pregatire in Coreea de Sud, la invitatia federatiei asiatice. Este posibil ca programul lotului national sa includa si citeva meciuri cu echipe din China, intilnirile amicale stabilite a se disputa in Coreea fiind in numar de 8-10. Antrenorul nationalei, Gabriel Olpretean (tehnicianul echipei "U" Carbochim), impreuna cu secundul Ioan Constantin (de la SOCED), s-au declarat multumiti de "intorsatura" lucrurilor, spunind ca "sint mai bune citeva meciuri puternice decit doua saptamini de antrenamente".
La sediul federatiei s-a stabilit si componenta lotului, in cadrul caruia vor evolua nu mai putin de patru jucatori de la "U" Carbochim Cluj: fundasi – Marcel Tenter (Carbochim), Claudiu Fometescu (SOCED); extreme – Flavius Lapuste, Tudor Dumitrescu (ambii Carbochim), Uce Iheadindu (SOCED), Razvan Popa (ISA Pitesti); pivoti – Corneliu Saftescu (Carbochim), Elemer Tordai (CSU Petrom Sibiu), Catalin Burlacu (Poli Moldrom Iasi), Ionut Mocanu (Sportul Studentesc), Ovidiu Scobai (ISA Pitesti).
Din pacate, activitatea antrenorului Gabriel Olpretean la echipa de club si chiar la nationala este afectata de probleme personale, tatal sau avind serioase probleme de sanatate. (Adina OSAN)

Comentarii