„Ne-au luat medaliile de la git”

joi, 22 mai 2008, 20:30
2 MIN
 „Ne-au luat medaliile de la git”

Dupa doua zile in care n-au parasit terenul invinsi la turneul final al Campionatului National de handbal pentru juniori I care se desfasoara la Brasov, echipa pregatita de Costel Schender a cedat aseara in fata clujenilor de la Grupul Scolar Unirea si mai pastreaza doar sanse teoretice sa termine de podium.

Daca in partida de miercuri cu Triumf Calarasi iesenii nu au evoluat prea bine si au trebuit sa se multumeasca cu o remiza, ieri Daninfeld si compania a prestat superior dar n-au avut succes. Dupa ce intilnirea a fost echilibrata in marea ei majoritate iar Unirea a condus la pauza cu 16-15, LPS a reusit sa se desprinda spre final si cu trei minute inainte de ultimul fluier conducea cu patru goluri avans, 34-30.

Sfirsitul a fost de cosmar pentru ieseni, care au primit cinci goluri consecutiv (ultimul cind mai erau trei secunde de joc) si s-au facut foc si para pe tinerii arbitrii sibieni Dorbea si Zaulet, acuzind faptul ca le-au fost eliminati gratuit doi jucatori iar clujenilor le-au fost validate goluri marcate neregulamentar. „Este incredibil ce s-a intimplat. Am crezut ca sint eu nebun dar mi-au confirmat mai multi antrenori de liga ca in ultimele zece minute arbitrii ne-au tocat marunt. Am fost tunsi, rasi, frezati si scosi aproape decisiv din cursa pentru medalii. Acuz federatia de delegarile pe care le-a facut la acest turneu final pentru ca acesti arbitri ori n-au valoare ori au fost influentati.", a spus antrenorul Costel Schender.

Ramasi cu trei puncte in cont iesenii isi pastreaza pozitia a treia din clasament insa locul le este amenintat serios de clujeni si de Extrem Baia Mare, formatie care ieri a adunat si ea primele doua puncte dupa succesul cu Triumf Calarasi, scor 42-29. In ultimul meci al zilei, derby-ul la virful ierarhiei, Rom Cri Brasov a invins echipa Liceului „Traian Vuia" din Resita cu 41-29 si a devenit principala favorita la cistigarea titlului in acest an.

Daca astazi este zi de pauza, simbata si duminica sint programate ultimele doua etape. Desi pastreaza sanse teoretice la medaliile de bronz LPS Iasi are in continuare o misiune foarte grea, cita vreme mai are de jucat cu echipele din fruntea clasamentului. Daca puternica formatie gazda pare greu de rapus (brasovenii i-au invins recent pe ieseni, la turneul semifinal, cu 38-25) Schender trage sperante ca echipa sa va putea obtine un rezultat bun cu echipa resiteana si ca jocurile rezultatelor in celelalte intilniri ar putea fi favorabile LPS.

Comentarii