Necazuri vechi si noi

vineri, 25 aprilie 2008, 18:34
2 MIN
 Necazuri vechi si noi

Excluzind discutiile legate de licentiere, Politehnica a ajuns la un pas de a fi sigura de o noua viza de Liga I, dupa parcursul peste asteptari pe care l-a avut in retur. Pentru a-si indeplini obiectivul, Iasul are nevoie doar de rezultate normale in acest final de sezon.

Precaut insa, vrind sa nu depinda de "bioritmul" altor formatii, antrenorul iesenilor, Ionut Popa a anuntat ca vrea patru puncte in ultimele trei runde, ceea ce inseamna ca tehnicianul se gindeste la minimum un punct din cele doua deplasari pe care Poli le mai are in acest sezon. Presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca, a anuntat ca obiectivul amintit se poate realiza chiar in meciul de astazi, de la Reghin: "Bistrita e o echipa valoroasa, a demonstrat-o mai ales in tur, insa noi cred ca avem forta de a nu pierde".

Pentru a evita oboseala ce se poate instaura pe finalul unui sezon incarcat, Popa a diminuat usor ritmul sedintelor de pregatire, incercind astfel sa menajeze si jucatorii cu probleme medicale. Inaintea plecarii spre Reghin, acolo unde se va disputa meciul cu Gloria datorita faptului ca stadionul din Bistrita se afla in reparatii, Poli era sigura de absentele lui Bilba si Sfirlea, ambii suspendati ca urmare a cumulului de cartonase galbene. In ceea ce-l priveste pe Onut, Popa ar fi fost tentat sa-l tina pe banca de rezerve deoarece Ciobanu a dat satisfactie in ultimele doua runde, insa Ciobanu s-a accidentat la antrenamente si Onut va fi fortat sa revina in primul unsprezece. Dar aceasta nu este singurul necaz pe care il are tehnicianul, el anuntind ca nu poate conta nici pe Milea si Paruolo, cei doi, ca si Ciobanu, resimtindu-se din plin dupa socurile cu Vaslui si Mioveni. Incertitudini planeaza si asupra portarului Cristi Branet.

Trecind la gazde, reculul neasteptat din ultimele sapte etape, cind in contul acestora au aparut doar doua puncte, Bistrita mergind din esec in esec din etapa a XXVIII-a, se simte din plin in clasament, Gloria migrind in clasament din zona Cupei UEFA Intertoto spre locurile retrogradabile. Tocmai de aceea, tinind cont de si de faptul ca in meciul urmator trupa pregatita de Ioan Ovidiu Sabau se va deplasa la Cluj, pentru meciul cu CFR, e de asteptat ca gazdele sa faca totul pentru a obtine victoria si nu a intra si mai adinc in hora. Un astfel de scenariu ar insemna o intoarcere a rotii fotbalistice, Politehnica incepind resuscitarea fotbalistica din tur cu o victorie in fata Bistritei dupa cinci meciuri secetoase.

Si la acest meci moldovenii au anuntat ca vor fi insotiti de o galerie, Boca spunind ca pune doua microbuze la dispozitia suporterilor.

Formatiile probabile

Gloria: Albut – Trtovac, Popa, Frasinescu, Turcu – Ragipovic, Nalati, Tirnavean, Dobre – Corian, Hadzibulic.

Poli: Branet – Homei, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Cristea, Bersnjak, Ilie, Naidin, Miclea – Palimaru.

Arbitri: Sorin Corpodean – Zoltan Szekely, Gerö Szabo.

Observatori: Viorel Boit, Dragos Craciun.

Comentarii