Nesimtiti cu fanioane

joi, 08 decembrie 2005, 00:00
3 MIN
 Nesimtiti cu fanioane

Poli: Branet – Onut, Ciobanu (’80 Toma), Ilie, Raponi (’86 Bordeanu) – Bernard (’72 Pacurar) – Arhire, Gavatorta, Ciubancan, Onofras – Vrajitoarea. Antrenor: I. Popa.
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, Karamian – Buga (’82 Dica), N. Constantin (’60 Burdujan), D. Niculae. Antrenor: R. Lucescu.
Cartonase galbene: Niculae / Ciubancan, Bernard, Onut.
Arbitri: I. Serea; M. Savaniu, Ed. Dumitrescu.
Spectatori: 4 500.
0-1, min. 90^4: Ilyes salta mingea peste Branet, iesit la marginea careului mare.
Iesenii care credeau ca aminarea fara nici o noima a partidei de duminica cu Jiul a fost singura operatiune de impingere a Rapidului spre virful Cupei s-au inselat amarnic. Ieri, la Focsani, alte trei personaje au pus virtos umarul la „bunastarea” celei mai „asuprite” echipe romanesti. Sub privirile smecheresc-incurajatoare ale lui Serea, care si-a demonstrat si ieri alergia la ieseni, asistentii si-au dat in petec. Dumitrescu a schimbat soarta jocului, anulind un superb gol valabil al iesenilor (sut Onofras de la 25 de metri) datorita puerilului motiv ca Vrajitoarea, aflat la peste 10 metri de Coman, se afla pe traiectoria sutului; in astfel de conditii un alt „clasic celebru”, Savaniu (care, de exemplu, a fost la originea singurei mari ocazii a Rapidului din primul act, Branet respingind la sutul lui Ilyes din min. 23) a trebuit sa se multumeasca cu postul de vioara a doua. Chiar contrati de arbitri si dezavantajati de vint, iesenii, cu o formula de start remaniata serios de Popa, au facut un prim act curajos, Gavatorta (’17 – lob deviat in corner), Raponi (’33) si Ciubancan (’39), care au sutat slab, fiind aproape de gol.
Pe masura trecerii timpului starea de prospetime diferita a inceput sa-si spuna cuvintul, odihnitul Rapid incepind sa zburde in fata unei trupe care resimtea lupta in noroi dusa cu trei zile inainte cu Nationalul. Firesc, ocaziile au inceput sa apara la poarta lui Branet, cele mai mari fiind „capurile” lui Buga (’65) si Maftei (’73). Totusi, reduta moldava a rezistat pina in ultimul minut de prelungiri, cind Ilyes a reusit sa-si tina cuvintul dat presedintelui si sa-si duca echipa in semifinale.
Rainea: „Golul lui Onofras a fost valabil”
^ La pauza, Nicoale Rainea a spus unui prieten ca anularea golului iesean a fost eronata. La final, la declaratiile oficiale, fostul mare arbitru s-a scuzat: „In pozitia in care ma aflu acum, nu pot sa ma refer la arbitraj”. ^ Fraza zilei i-a apartinut lui Onut: „Noi trebuie sa dam gol de la jumatatea terenului sa se puna!”. ^ Spectatorii autohtoni i-au strigat lui Serea: „Ionica, ne faci de ris!” ^ Razvan Lucescu si „secundul” iesean Narcis Ciocirlan au fost trimisi in tribuna dupa ce au intrat pe teren in minutele 70, respectiv 80. Pe final, cel mai activ pe banca giulestenilor a fost presedintele Dinu Gheorghe, despre care Lucescu a glumit ca „el se ocupa de Cupa”. ^ In conditiile unor prestatii consistente ale celor doua galerii (formate din circa 200 de persoane), spectatorul meciului a fost fiica lui Adi Toma (care sta in Focsani), ce a incurajat consistent Politehnica si pe tatal sau. ^ Dupa ce Popa a afirmat ca „cine a cistigat azi, ia Cupa”, Dinu Gheorghe a afirmat ca il invita pe antrenorul iesean la banchet. ^ Ionut Popa: „Azi ne-au batut arbitrii! Daca nu se iau masuri de urgenta vom ajunge rau de tot. Sint stupefiat, indignat, socat”. ^ Dinu Gheorghe: „Eu nu am vazut nici o problema de arbitraj!”. ^ Razvan Lucescu: „Victoria noastra este meritata, tinind cont de ocaziile pe care le-am avut”. (Ovidiu MINEA)
Stan arunca arcanul
Marius Stan, presedintele Otelului Galati, continua sa incerce sa lase Politehnica Iasi fara antrenor, mutarea lui Ionut Popa pe malurile Dunarii fiind anuntata ca aproape sigura de citeva surse galatene. Mai mult, se pare ca fostul presedinte al lui Poli ademeneste si mai multi fotbalisti ieseni, numele aflate pe lista lui Stan fiind Branet, Onofras si Ilie. Ionut Popa a recunoscut ca Stan i-a spus telefonic ca ar vrea sa lucreze impreuna, insa antrenorul a precizat ca „din punctul meu de vedere, aceasta nu este o oferta”. Actiunile lui Stan au stirnit indignare in Copou. „Am auzit si noi de citeva telefoane primite de jucatori si de Ionut Popa de la Marius. Personal, sint total surpins, pentru ca el stia ca jucatorii si antrenorul sint sub contract ferm cu clubul nostru, deoarece Marius a incheiat contractele, cind conducea Politehnica” a spus presedintele iesenilor, Sorin Boca, care a adaugat ca va studia in zilele urmatoare modul in care va reactiona Poli. (Ovidiu MINEA)

Comentarii