Norma a fost indeplinita

duminică, 01 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Norma a fost indeplinita

Dupa cum incepuse partida, cu un eseu inscris in min.3 chiar linga but de Matievschi, scor rotunjit la 7-0 de Cuzic, care a transformat lovitura de picior cuvenita, se parea ca rugbistii ieseni vor face din nou scor pe propriul teren, cum s-a intimplat si acum doua saptamini, cu U. Timisoara. Dar "marinarii" nu au cedat chiar asa usor, ridicindu-se in unele momente ale jocului la nivelul gazdelor. Este drept ca nici elevii lui Constantin Verives nu s-au intrebuintat prea mult, intrind in joc destul de greoi, tensiunea specifica unei astfel de inclestari intre colosi fiind minima la debut. Insa, odata ce si-au intrat in mina, iesenii au facut spectacol, linia de treisferturi creind citeva faze de mare spectacol, terminate in mod fericit cu eseuri. Drept dovada ca Poli-Agro Romtelecom s-a incalzit mai greu a fost si eseul constantenilor, reusit in min.12 de Frunza si numai imprecizia lui Chelaru a facut ca oaspetii sa nu egaleze la 7. Vazind ca adversarii si-au luat nasul la purtare, iesenii au fortat si s-au desprins in urma transformarii unei lovituri de pedeapsa (10-5) si eseului reusit de Chiriac, plus cele doua puncte aduse de transformarea lui Cuzic. Astfel ca, in min.25, scorul a devenit 17-5, mai aproape de ceea ce se intimpla in teren. Faptul ca oaspetii au fructificat o infranctiune a iesenilor prin lovitura de picior trimisa printre buturi de Chelaru a avut darul de a-i infuria pe ieseni. Mai ales pe Dobre, care a culcat balonul dincolo de butul advers in min.32, desi ieseanul a carat pe ultimii metri doi adversari in spate: 22-8. Iar Cuzic, in forma maxima, a transformat cu precizie, stabilind scorul la pauza.
Pe ansanblu, desi nu au stralucit, iesenii au controlat jocul, insa au fost ceva mai lenti, actiunile ofensive neavind vigoarea celor din partidele anterioare. "La final vom avea inscrise pe tabela de marcaj cel putin 50 de puncte!", ii avertiza pe cei prezenti la meci Victor Codreanu, presedintele executiv al clubului Poli-Agro Romtelecom. Pe parcurs, s-a vazut ca acesta a avut dreptate, rugbistii ieseni indeplinindu-si norma. Repriza secunda a debutat cu un forcing al elevilor lui Verives, Bas inscriind primul eseu (29-8), dar transformarea a fost ratata, gheata lui Cuzic "muscind" gazonul in momentul sutului. La acest scor, iesenii aveau deja 250.000 de lei in buzunar, cit reprezenta prima promisa de club. Plusul de 4 milioane oferit pentru victorie de seful de campanie al PNL, Relu Fenechiu, i-a determinat pe ieseni sa calce pe accelerator. Ceea ce s-a si intimplat, mai ales ca in teren s-au schimbat liniile ca la hochei, Mocanu, Coliba si Negoita aducind un plus de forta, dar si de luciditate in jocul iesenilor. Eseul lui Ursu, din min.68, a dus scorul la 41-8, Cuzic a schimbat tabela la 43-8, dupa care Luca si Mocanu au conlucrat perfect, ultimul avind timp sa faca o volta in terenul de tinta advers inainte de a culca balonul in spatele buturilor: 48-8. Iar Cuzic, dovedind o precizie de invidiat, a mai adaugat 2 puncte la zestrea si asa mare a iesenilor. Ultimul eseu al gazdelor a fost reusit de Mocanu, 55-8, scor final deoarece de aceasta data Cuzic nu a mai reusit transformarea. Iesenii au mai culcat o data mingea in terenul advers prin Cuzic, insa eseul a fost anulat deoarece Negoita comisese anterior o infractiune pentru care a si fost eliminat din joc.
Poli: Afrasinei, Dobre, Colta, Cojocaru, Bas, Chiriac, Matievsci, Ciubotariu, Nazarie, Manole, Ursu, Cuzic, Saramet, Luca, Costache.
Celelalte rezultate ale etapei: RC Grivita – Stiinta Petrosani 31-5; Dinamo – Callatis Mangalia 91-19; Steaua – Sportul Studentesc 78-6; CSM Sibiu – CSM Eldoforest Suceava 27-11; Rulmentul Birlad – Precizia Sacele 30-13; U. Cluj – U. Timisoara 90-0; U. Remin Baia Mare – Farul Constanta 14-9. (Leonard CANANAU)

Comentarii