O fi meciul promovarii?

vineri, 13 mai 2011, 22:58
2 MIN
 O fi meciul promovarii?

Astazi, de la ora 11:00, rugbistii de la Poli Agro Unirea Iasi sustin la Birlad cel mai important meci al turului Diviziei Nationale. O victorie in fata rivalilor de o viata a rugbiului iesean ar insemna, practic, promovarea in Superliga, desi campionatul se va incheia pe 3 septembrie. Daca despre confruntarile fotbalistice dintre Iasi si Vaslui, termenul de rivalitate este mult contestat, cele rugbistice cu echipa din sudul judetului vecin sint cu adevarat traditionale. Birladul este un oras care, din punct de vedere sportiv, traieste doar prin rugby, spectatorii de pe arena din partea nordica a orasului sint nu numai dedicati trup si suflet echipei care se chema, odata, Rulmentul, ci si fini cunoscatori ai jocului. Semnificativ este faptul ca, cu vreo trei decenii in urma, cind Birladul avea o echipa destul de buna de Divizia B la fotbal (FEPA 74), afluenta de public la rugby nu a scazut in nici un moment.

Desi apropiate din punct de vedere geografic, cele doua echipe nu s-au menajat niciodata, indiferent de situatia din clasamente. Ne aducem aminte ca, in sezonul trecut, Birladul a avut un rol insemnat in nepromovarea echipei iesene in Superliga, pierzind la Iasi la un scor strins. Dupa o etapa, echipa din judetul Vaslui a cedat fara drept de apel, pe teren propriu in fata RCM Timisoara, care a promovat si putini amatori de rugby ieseni au aplaudat acest lucru, cum era normal. Echipa RC Birlad, pregatita de Ioan Harnagea,  de astazi este una tinara, formata, insa, din juniori care fac parte in mare parte din loturile nationale, la care se adauga si trei internationali moldoveni. Si chiar daca managerul echipei, Ciprian Popa, a anuntat la inceputul sezonului ca Birladul nu va ataca promovarea in Superliga (din motive financiare), nu ne indoim ca rugbistii gazda vor da totul pentru a invinge echipa Iasului, cea mai buna din serie, fie macar si pentru a spala rusinea de la Petrosani, acolo unde a pierdut cu un scor neverosimil de 3-52.

Tot astazi, in etapa a VII-a (ultima a turului Diviziei Nationale) se disputa meciurile CSM Bucovina Suceava – CFR Brasov si Stiinta Petrosani – CSO Pantelimon, in timp ce Stejarul Buzau sta. Saptamina viitoare incepe returul, cu o etapa in care echipa ieseana nu joaca.

Comentarii