„O mare pierdere”

joi, 05 ianuarie 2006, 00:00
3 MIN
 „O mare pierdere”

Asta este concluzia antrenorului Paul Paveliuc dupa plecarea de la CSM a baschetbalistilor Murgoci si Lupusavei
Decizia baschetbalistului Silviu Lupusavei de a parasi echipa ieseana in pauza dintre tur si retur nu le-a picat deloc bine conducatorilor de la CSM. Luati oarecum prin surprindere, cu toate ca jucatorul a anuntat ca va face pasul la inceputul anului daca nu i se vor achita restantele contractuale, sefii gruparii au incercat sa-l induplece pe jucator sa revina asupra deciziei dar s-au lovit de un refuz ferm. „Nu ma mai intorc. Am semnat cu CS Otopeni si vreau sa ramin aici cu atit mai mult cu cit sint acasa.” – ne-a declarat jucatorul originar din Bucuresti, care a preferat sa joace pentru o divizionara secunda. Antrenata de fostul mare international Costel Cernat, gruparea bucuresteana este neinvinsa in campionat si are in componenta citiva jucatori destul de cunoscuti (Dragos Barbu, Biscoveanu, Bradiceanu, Anton si fostul iesean Marian Minea) ultimele noutatii fiind un iesean get-beget, Eugen Ilie (de la BCM Pitesti), dar si un pivot american de 2.08 m. „Se formeaza acum o echipa care sa joace la promovare la finalul campionatului.” – a mai adaugat Lupusavei, care a lasat in urma o unda de regret. „Plecarea lui Murgoci a fost o pierdere insa acum, odata cu plecare ambilor jucatori, putem vorbi de o mare pierdere atita timp cit am ramas fara doua extreme de valoare.” – spune antrenorul Paul Paveliuc, care l-a invitat totusi pe Lupusavei la Iasi, pentru o discutie amicala, „din care sa tragem invataminte”. Fara cei doi baschetbalisti, care au fost in multe momente puncte de sprijin importante, CSM Iasi pare mai slabita pentru un retur si mai dificil. Pentru completarea lotului iesenii nu prea au alternative in afara eventualei cooptari a constanteanului Dan Raducanu si oricum timpul preseaza puternic atita vreme cit perioada de transferuri de deruleaza doar intre 5 si 20 ianuarie. (Lucian M.)
Cupa Romaniei: s-a schimbat modificarea
Programul de disputare a Cupei Romaniei la baschet a suferit o noua modificare, a treia de pina acum. Dupa ce inaintea Craciunului FR Baschet anunta un sistem de desfasurare care la masculin implica disputarea a 11 etape intermediare in perioda ianuarie – martie, oficialii s-au razgindit, probabil si dupa ce au primit reactii negative din partea echipelor, vizavi de incarcare excesiva a programului competitional. Asa ca ultima gaselnita care vizeaza competitia masculina se refera la un sistem cu doua tururi eliminatorii (tur – retur), programate pe 8 si 22 februarie respectiv pe 8 si 22 martie. Turneul final va aduce la start patru echipe, care vor juca semifinale si apoi finale, la o data si o locatie ce va fi stabilita ulterior. Cum conducatorii echipei iesene CSM vroiau in aceste zile sa discute despre oportunitatea inscrierii in competitie, intilnirea nu-si mai are rostul, atita vreme cit FRB obliga echipele de prim esalon la inscriere si ofera sansa altor echipe din esalonul inferior sa-si testeze potentialul cu formatiile din elita.
Fara schimbari majore ramine insa varianta feminina a Cupei Romaniei, unde s-a impus obligativitatea participarii tuturor echipelor de prim esalon si optional pentru alte formatii. De asemenea, competitia se va desfasura la Rm. Vilcea si nu la Sibiu, tot in perioada 18-22 ianuarie. Asadar, desi National Iasi s-a aratat interesata de participare in dauna unui turneu de jocuri la Chisinau, prezenta la Rm. Vilcea a echipei antrenate de Gabi Mihailescu a devenit acum obligatorie. (L.M.)

Comentarii